De hemel voor kleine boekenwurmen: De Arnhemse Kinderboekwinkel

Boekwinkels: ik kan ze niet weerstaan. Toen ik moeder werd van een kleine boekenwurm had ik een goed excuus om me te verdiepen in kinderboeken en dat vond ik toch vervelend…;)

Ik vind het zo gezellig om samen met mijn dochter rond te neuzen en uiteindelijk een leuk boek uit te zoeken. Waar we dat het allerliefst doen? In Arnhem, bij de Arnhemse Kinderboekwinkel.

8000 boeken 

Deze kinderboekenwinkel is een begrip in Gelderland. Ze hebben een enorm assortiment met duizenden boeken: meer dan 8000 om precies te zijn. Heeft je kind een favoriet boek uit een serie, zoals Nijntje of Bobbi? Grote kans dat de Arnhemse Kinderboekwinkel alle delen verkoopt. Alleen daarom zou ik al eens een bezoekje brengen. Maar ik ben als boekenliefhebber natuurlijk bevooroordeeld.

Altijd druk

Op welke dag van de week ik ook kom, het is er eigenlijk altijd druk. Ik vind het vooral fijn dat ze in deze winkel zo ontzettend klantvriendelijk zijn en goed op de hoogte zijn van hun eigen assortiment. Wil je een boek cadeau doen maar weet je niet waar het betreffende kind van houdt? Vertel dit gerust, want je zal met een boek de deur uit lopen dat precies bij het kind past. Ze nemen hier de tijd, stellen de juiste vragen en komen met suggesties.

Qua assortiment kan ik concluderen dat ze boeken hebben voor de allerkleinsten tot aan jeugdromans van bekende schrijvers waar veel volwassenen een zwak voor hebben. Daarnaast verkopen ze ook veel knuffels van personages uit boeken. Leuk als cadeautje!

Zo zien jullie hier De Gruffalo en consorten. Moeilijk te weerstaan, toch? Het is dat we voor ons kind het boek al eerder kochten en dat ze al honderden knuffels heeft maar anders…

Mijn ultieme favoriet: Roald Dahl. En kijk nou: een knuffel van de GVR!

Over knuffels van personages gesproken: De Arnhemse Kinderboekwinkel staat er om bekend wel eens bezoek te krijgen. Zo nam de Gruffalo er al eens een kijkje. Ook worden er regelmatig creatieve ochtenden en middagen gehouden met een personage als thema.

Een tijd geleden hadden we hier in huis een crisis, waar ik toen ook een artikel over geschreven heb. Het biebboek van Balotje -het lievelingsboek van mijn dochter – moest echt terug worden gebracht en ik kon het betreffende deel nergens meer krijgen. Paniek! Maar ook hier kwam uiteindelijk De Arnhemse Kinderboekwinkel to the rescue, want zij bleken de gehele collectie van Balotje te verkopen. Het boek werd feestelijk ingepakt bij ons bezorgd en ze was er zo blij mee!

Ook deze keer gingen we niet met lege handen naar huis. Mijn kind koos een boekje van Bobbi uit: Bobbi gaat naar school, om haar voor te bereiden op haar eerste schooldag eind dit jaar.

Kortom: zijn jouw kinderen ook zo gek op lezen en ben je een keer in de buurt? Sla dan onze favoriete boekwinkel zeker niet over!  

Weverstraat 26
6811 EM Arnhem
Tel: 026-4451277

Dit artikel is tot stand gekomen door mijn eigen enthousiasme en het boekje hebben we zelf betaald.

3 Comments

  1. Dit is zo’n geweldige winkel, en wat een aanbod. Ik ben er nog maar 1 keer geweest (kocght toen een ander deel van hazeltje). Maar wanneer ik weer in Arnhem ben, ga ik er sowieso weer langs.

  2. Dat lijkt me inderdaad een heerlijke winkel. En wat fijn dat het er ook druk is. Ik wil graag dat boekhandels blijven.

Comments are closed.