Het favoriete speelgoed van een meisje van 22 maanden

het favoriete speelgoed van een peuter van 22 maanden/dochterlief.nl

Toen Elise nog een baby was, had ze eigenlijk maar een paar dingen waar ze graag en vaak mee speelde. We besloten om te wachten met het aanschaffen van meer speelgoed tot ze ouder zou zijn en het duidelijker zou zijn waar ze op dat moment interesse in zou hebben. Ik liet jullie al een update zien toen ze 16 maanden oud was. Inmiddels heeft ze met bijna 22 maanden oud weer ander favoriet speelgoed.

Duplo

 

het favoriete speelgoed van een peuter van 22 maanden/dochterlief.nl

Dit is toch wel by far haar favoriete speelgoed van het moment. Echt bouwen doet ze nog niet, maar ze vindt het enorm interessant om blokjes te stapelen en speelt hele rollenspellen met de poppetjes. Ze heeft de originele Duplo-bouwwerken vakkundig afgebroken -zoals jullie kunnen zien – maar ze heeft een huis waarmee ze de dagelijkse rituelen mee na kan spelen, en een dierentuin. Ook wij vinden het te gek speelgoed en bouwen enthousiast met haar mee. Enige nadeel? Ik vind die Duplo blokjes overal terug. Het lijkt wel alsof ze zich vermenigvuldigen. Oh, en je bent ook gelijk wakker als je per ongeluk zonder schoenen aan op zo’n kreng gaat staan.

De ‘hobbel-scooter’

 

het favoriete speelgoed van een peuter van 22 maanden/dochterlief.nl

Deze houten Vespa kreeg ze van ons voor haar eerste verjaardag en vervolgens keek ze er maanden niet naar om. Enkele weken geleden zag ze het licht, want sindsdien zit ze hier graag en lang op en vindt ze het ook niet meer eng om vol overgave te schommelen.  Ik houd af en toe mijn hart vast, maar ze is er nog niet afgevallen. Zeg echter nooit nooit…We kochten deze hippe Vespa trouwens bij Loods 5.

Houten loopbeestjes

 

het favoriete speelgoed van een peuter van 22 maanden

Het houten eendje namen we mee uit Antwerpen en het hondje kreeg ze van haar opa en oma. Beide zijn ze favoriet, maar wel pas sinds ze al een tijdje loopt. Ze vindt het geweldig om ermee aan de wandel te gaan en bijbehorende geluiden te maken. Het eendje is van het merk Plan Toys, dat bekend staat om het mooie houten speelgoed. Ze heeft er meerdere dingen van, die ik misschien in een volgende blog aan jullie laat zien.

Baby Born

 

het favoriete speelgoed van een peuter van 22 maanden/dochterlief.nl

Het zal genetisch bepaald zijn, maar inmiddels is hier een ware poppenmoeder opgestaan. Deze pop, een Baby Born, kreeg ze van haar oma en haar tante en wordt overal mee naar toe gesleept en verzorgd alsof het haar eigen kind is. Baby krijgt flesjes, gaat mee uit wandelen, wordt gewassen en in slaap gewiegd, maar ook af en toe ongenadig hard op de grond gegooid. ( “Oh oh, beebee gevallen.“) Iets dat ik toch echt niet met haar heb gedaan toen ze nog klein was, maar goed. Af en toe slaapt ‘beebee’ zelfs naast haar in bed, heel aandoenlijk om te zien.

Ik ben nog op zoek naar leuk speelgoed voor als ze 2 wordt. Wie heeft de gouden tip?

Volg Dochterlief.nl ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

 

 

 

 

 

 

 

 

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

5 Comments

  1. Toevallig heb ik er deze week een artikel over ingepland staan, kom de 15e online 🙂 Mijn ouders geven haar een loopfiets met 2 wielen, ik denk zelf aan een trampoline of een keukentje inderdaad, maar ik ben er ook nog niet helemaal over uit…

  2. Een ultieme tip … moeilijk hoor. ten eerste heb ik geen meisje en ten tweede spelen ze soms met de stomste dingen eerst. Potjes en pannetjes 😉

    • Dat is inderdaad ook waar. De pollepels zijn bijvoorbeeld enorm populair!

  3. Geen keukentje oid? Daar is Sam echt gek op, nog steeds (met 2,5 jaar). En de tipi wordt ook nog steeds regelmatig opgezet in de woonkamer. Zo gezellig!
    – X Marloes

    • Dat keukentje staat hier hoog op de lijst! Waar hebben jullie die van Sam gekocht? Bepaald merk? Zo’n tipi vind ik ook geweldig, goede tip.

Comments are closed.