Het favoriete speelgoed van een meisje van 16 maanden

 

favoriet speelgoed 16 maanden

Toen onze dochter nog heel erg klein was, had ze genoeg aan de mobile die boven de box hing, en aan haar Wubbanub, die overal was waar zij was. Mijn man en ik zijn nooit echt los gegaan met speelgoed kopen, omdat het zo duidelijk was dat Elise genoeg had aan de speeltjes en boekjes die ze had. Nu ze ouder wordt, en het nadoen van anderen en het leggen van verbanden opeens een hot item voor haar is, wordt haar speelgoedcollectie langzaam aangevuld en heeft ze heel duidelijk nieuwe favoriete dingen om mee te spelen. Op de foto zie je ze al staan, hieronder volgen de reviews!

Zo kreeg ze het Fisher-Price picknickmandje van opa en oma. Dit speelgoed combineert het sorteren en herkennen van vormen met kleuren, eten, groeten en tellen. Er zitten twee functies op: tellen en kleuren. Het mandje begint te zingen zodra je kind het klepje optilt en daarnaast wordt je kind beloond als het de vormpjes door het juiste sorteervakje duwt. Er komt een picknick-kleedje bij om de ervaring compleet te maken. Het speelgoed ziet er kleurrijk en vrolijk uit en Elise vindt het te gek om het mandje overal mee naar toe te nemen. Ik kan me voorstellen dat ze hier erg lang plezier van kan hebben.

fisher price picnickmandAfbeelding van Bol.com

Fisher-Price Laugh & Learn Grappige Geluiden Picknick/€24,95/verkrijgbaar: online en in speelgoedwinkels. Persoonlijke tip van mij: bij Intertoys krijg je t/m 5 april 25% korting op al het Fisher- Price speelgoed!

 

Als meisje ontkom je er natuurlijk niet aan: je allereerste pop. Tijdens een feestje met wat oudere kindjes kreeg Elise een pop van haar nichtje te pakken en het was meteen dikke mik. Bizar, de babypop werd gewiegd, over de schouder gelegd en aan-en uitgekleed. Zit dat er van nature in bij meisjes of zo? Anyway, afgelopen week was ik even met haar bij de Zeeman en daar liepen we letterlijk tegen een stapel babypoppen aan. Elise vloog bijna uit de wandelwagen van enthousiasme, dus mama kon niet anders dan afrekenen. Sindsdien gaat haar babypop bijna overal mee naar toe. Ik heb er geloof ik rond de €7,00 voor betaald, dus voor de prijs hoef je het niet te laten. Ben je meer van het verantwoorde speelgoed van dito materiaal? Dan zou ik deze pop laten liggen.

Babypop/Zeeman/€7,00

 

In deze tijd van de smartphones kan het natuurlijk niet anders dan dat de huidige generatie kindjes hier spelenderwijs in mee gaat. Al enkele maanden terug kochten we dit schattige houten telefoontje van Plan Toys, maar daar kon ze toen nog niet zo veel mee. Sinds kort houdt ze hem echter aan haar oren en voert ze hele onverstaanbare gesprekken op verschillende toonhoogtes. We lachen ons kapot, al doet haar geërgerde toon af en toe vermoeden dat ze mama te vaak heeft horen bellen met de klantenservice van een niet nader te noemen energieleverancier. Oeps. Leuk detail: de knopjes en het vergrootglas dat er in verwerkt zitten.

dochterlief nl plan toys telefoonAfbeelding van www.ilovespeelgoed.nl

Plan Toys, My First Phone/€7,99/ verkrijgbaar in speelgoedwinkels en online

 

Om nog even in de sfeer van het bellen te blijven: het gifgroen- met paarse telefoontje op de foto doet het ook goed. Als je op de knoppen drukt worden er verschillende ringtones afgespeeld. Ik vraag me dagelijks af wiens telefoon er nu weer gaat, totdat ik me realiseer dat Elise weer eens aan het bellen is. Klein minpunt: het geluid kan niet uit. Groot pluspunt: maar de batterijen kunnen wel verwijderd worden!

Ze heeft dit telefoontje gekregen, dus ik weet niet wat hij gekost heeft en van welk merk het is.

Hebben jullie nog meer tips voor speelgoed voor een dreumes? Ik sta altijd open voor tips!

   Follow my blog: BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

 

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.