Hoe mijn dochter dankzij Twitter haar favoriete boek kreeg

Het was al de 2e keer dat het me was overkomen: een boek dat ik had geleend bij de bieb was het favoriete boek van mijn dochter geworden. ‘Balotje bij de dokter’ moest echter terug en als ik dit voorzichtig bij mijn dochter ter sprake bracht raakte ze in paniek. En ik ook: de betreffende titel leek nergens meer verkrijgbaar.

Wat nu?!

Het was mij een raadsel waarom ik het boek nergens kon krijgen. De andere titels uit de reeks kon ik vrij eenvoudig opsporen. Ik bestelde er wat, om het onoverkomelijke leed dat zich zou voltrekken wat te verzachten. Toch deed ik nog een laatste poging: ik postte de volgende Tweet op Twitter.

Vervolgens werd mijn Tweet een paar keer geretweet en gingen een paar mensen gericht op zoek. Het bleek vrij lastig te zijn en daar was ik al bang voor. Zelfs de uitgever gaf aan geen exemplaar meer te hebben. Ook leek niemand het boek tweedehands in het bezit te hebben. De moed begon me een beetje in de schoenen te zakken.

Een online zoektocht

Veel ouders uit mijn timeline vonden het probleem herkenbaar. Er kwamen echt leuke gesprekken op gang over succesvolle zoektochten naar het favoriete boek van hun kinderen. Dat deed mijn inner-boekenwurm deugd. Ik voelde me eerst nogal een dramaqueen maar het bleek volkomen normaal gedrag te zijn om kost wat kost het lievelingsboek van je kind te willen opsporen.

En toen tipte een Twitteraar mij. Balotje bij de dokter zou verkrijgbaar zijn bij een kinderboekenwinkel in Arnhem!

Serieus: deze winkel kan ik nooit voorbij lopen als ik in Arnhem ben. Hij is onweerstaanbaar. De verkoopsters zijn er aardig en weten altijd het juiste boek te koppelen aan het lezertje in kwestie. Ik kocht er al eerder 2 boeken die ik tot dan toe nog niet live in een andere boekwinkel had gebonden. En zij hadden ‘m!

Ook een andere Twitteraar kwam met dezelfde oplossing, met een screenshot erbij waarop stond dat het kinderboek op voorraad was. Dit waren de eerste berichten die ik die ochtend las en ik was zo blij! Ik vond het zo tof dat mensen de moeite hadden genomen om voor mij en mijn dochter op zoek te gaan. Ze zeggen dat social media oppervlakkig is maar daar ben ik het na deze ervaring echt niet meer mee eens.

Een dag later lag Balotje bij de dokter mooi ingepakt op de deurmat en konden we het bieb-exemplaar weer op tijd inleveren. Eind goed, al goed. Moraal van dit verhaal: ben je op zoek naar iets? Deel het vooral op Twitter!

Lieve tweeps: namens mijn dochter ook nog ontzettend bedankt!

3 Comments

Comments are closed.