Ik hou (een beetje) van Lau

Afgelopen weekend waren papa, mama en ik in Maastricht. We hadden een super cool huis! Er was een bad, een sauna en een zonnebank. Dat laatste snap ik niet, want het was geen zon en ook geen bank. Maar weet je wat het leukste was? Lau.

Lau’s mama is Bregje en zij en mama hadden afgesproken om even wat te gaan drinken samen omdat ze allebei bloggen. Lau en zijn mama kwamen op de fiets naar dat plein bij die mooie kerk met al die kaarsjes. Daar zag ik hem voor het eerst. Ik moest eerst even de kat uit de boom kijken en Lau ook, maar daarna waren we onafscheidelijk. En echt, Lau is zo’n coole vriend.

Hij had een broek aan met zebra’s erop en een dinosaurus rugzak. Hij zag er heel leuk uit. En in zijn rugzak zat het boek van Rupsje Nooitgenoeg: ik ben dol op Rupsje Nooitgenoeg! Hoe toevallig is dat?! Mama en Lau’s mama begonnen meteen met kletsen en hielden eigenlijk niet meer op. Ook niet toen Lau’s papa erbij kwam. Die ging toen maar met mijn papa bier drinken.

Lau en ik dronken samen appelsap en we hadden echt goede gesprekken. Over aardbeien, appelsap, kaarsjes en onze papa’s. Lau’s papa is namelijk ook vet cool, net als mijn papa. Hij weet heel veel grapjes. We hebben samen gewandeld en toen zei Lau ‘donkerblauw’ en toen moesten we allebei zoooo hard lachen. En toen zei Lau’s papa ‘donkergroen’ en dat was echt hilarisch. Ik dacht dat ik erin bleef gewoon.

En toen was het opeens al donker, en had ik al 2 boterhammen met pindakaas op en heel veel appelsap. De lichtjes in de bomen gingen aan en onze papa’s en mama’s waren eindelijk klaar met kletsen. Ik hield Lau’s hand vast alsof ik hem al jaren kende. Onze mama’s deden hard hun best om daar niet hoe heet het… sen….melig…om te huilen. Dat zagen Lau en ik heus wel.

De volgende keer gaan Lau en ik misschien wel naar mijn favoriete plek ooit, de Apenheul. Of naar de ballenbak. Want Lau’s mama wilde ook wel een keer in een huisje bij ons in de buurt zitten. Lau en ik wonen namelijk heel ver uit elkaar. Dat vind ik best jammer want wanneer kunnen we dan weer samen een kaarsje aansteken in de kerk op dat mooie plein?

Ja, ik hou wel een beetje van Lau. Maar dat moeten jullie niet aan hem zeggen hoor. Dan zeg ik gewoon dat het niet zo is. Nou ja, vooruit. Een klein beetje dan.

Photo by Annie Spratt on Unsplash

7 Comments

  1. Pingback: Personal update #13: dit was februari 2017 - Dochterlief.nl

Comments are closed.