Wat is er toch gebeurd met die mooie mannen van vroeger?

Voor deze opdracht ga ik terug naar mijn puberteit, toen ik hield van zwarte jurkjes en Dr. Martens (ja, gecombineerd) en mijn hormonen overuren draaiden door de mannelijke hunks uit de 90’s. En ik vroeg me af: wat is er toch met ze gebeurd, met die mooie mannen van toen?

Celebrity Crushes

‘Weet je wie ik echt nooit meer in een film wil zien?’ zei een collega van me laatst. ‘Tom Hanks, met zijn politiek correcte hoofd. Bah.’ ‘Dat heb ik met Tom Cruise, met zijn facings!’ deed ik er nog een schepje bovenop. ‘Ja, met dat vage geloof van hem!’ zei een ander. Zo onaantrekkelijk. Yuk!

En we dachten automatisch terug aan ‘vroeger.’

Toen we nog jong, fris en onbezonnen waren. Toen de wereld nog aan onze voeten lag. Ik dacht aan Keanu en Johnny, die toen nog strak, jongensachtig en gespierd waren. De een hing de held uit in de actiefilm Speed en de ander speelde toen vaak een intellectuele hunk in alternatieve films en in 21 Jump Street. Ik was zwaar fan van beide mannen. Allebei hadden ze donkere ogen, donker haar en waren ze van het type ruwe bolster, blanke pit. Vond ik woest aantrekkelijk rond mijn 14e.

Het is jammer dat ik mijn schoolagenda’s van de middelbare school nooit bewaard heb, want dan was ik ongetwijfeld talloze ingeplakte foto’s van beide mannen tegen gekomen. Aan posters deed ik ook, zij het bescheiden. Ik behangde niet mijn hele kamer ermee, want daardoor zou het grootste gedeel van het behang los gaan laten als ik het eraf zou halen. Washi tape bestond toen niet. Internet ook (nog) niet, en dat was maar goed ook. Ik had eindeloos Gegoogled op beide mannen en YouTube filmpjes gekeken tot ik er scheel van zou kijken. Misschien was ik wel helemaal doorgeslagen zoals sommige pubermeisjes van nu. Ik adoreerde ze op afstand, en in stilte en dat is misschien maar goed ook.

Vergane glorie

Anno 2016 is Johnny Depp volgens zijn ex een vrouwenhater en mishandelaar. Ik had hem de afgelopen jaren natuurlijk gevolgd en of de geruchten nou waar zijn of niet, ik was opeens wel klaar met adoreren. Ik vond hem eigenlijk wel een beetje zielig, zoals hij bezopen met zijn band de wereld rond tourde. Hij was niet meer die mooie man uit Chocolat. Integendeel, hij ging steeds meer lijken op die piraat die hij vol verve speelde. Er was geen voetstuk meer. Gelukkig hebben we de beelden nog.

Met Keanu Reeves is het beter afgelopen. Hij speelde nog in een enkele blockbuster, bleek veel nare dingen in zijn privéleven mee te maken en dook een beetje in de anonimiteit. Dat bevalt hem prima. Ik  zie vooral veel foto’s van een nonchalant geklede man met veel baardhaar en een chopper als accessoire. Na wat Googlen blijkt hij alweer 50 te zijn. Jeugdig kan je hem dus ook niet meer noemen. Maar toch…als ik dan die beelden zie…;)

Ik ben nu al benieuwd wie de Celebrity Crush van mijn dochter zal worden. Hopen jullie met me mee dat ze geen Belieber wordt?

Photo by Ben White on Unsplash

15 Comments

 1. Johhny Depp. Daar wil ik zelfs nu nog een beschuitje mee eten. Mij god wat was hij heerlijk in 21 jump street. Ik vond Joey van New kids on the blok echt het einde. Zwaar verliefd op hem. Maar als ik hem nu zie. Niet echt iets om vrolijk van te worden. Mijn kamer hing vol met posters. Geen plekje muur te zien. Madonna, Jannet Jackson, George Michael, Jason Donovan hingen ook in mijn kamer.

 2. Kenau vond ik wel aardig…maar ik moet echt even denken..Wie was mijn candycrush? Ik weet het niet meer?. Kom er nog op terug.

 3. Ik was vroeger mega fan van de Backstreet Boys en tot over mijn oren verliefd op Nick…ik was toen 12. Nu ben ik 33 en nóg steeds fan van de Backstreet Boys…maar die verliefdheid is toch wel veranderd in “houden van”…nu ik ze zo vaak heb gezien en ontmoet kijk ik toch op een andere manier naar ze…wel leuk om terug te kijken naar je tieneridolen 🙂

 4. Ow weet je wie ik echt slecht oud vind worden: Chris Zegers.
  Dat was vroeger echt een knappe man, maar nu?
  Zo uitgeleefd.

 5. Waar was ik toen? Waarom zeggen al die hoofden en namen me zo weinig? Ik was fan van Anouk, die toen net haar debuutalbum en knaller nobodys wife had uitgebracht. Maar verder… Of ik heb alles diep weggestopt, puur uit schaamte, ontkennigsfase ofzo.

 6. Oh geen belieber alsjeblieft! ! Dat hoop ik ook niet voor mijn dochter. Mijn crush is nog steeds Robbie Williams en George clooney

 7. Ja inderdaad hunks back in the day’s. En ik hoop met je mee, want met Justin Bieber gaat het ook niet goed aflopen. Denk ik

 8. Ik vind het altijd erg leuk om te kijken hoe ze zich ontwikkelen. Het ergste vind ik als mannen aan de botox gaan. Dat leidt zelden tot iets goeds.

 9. Ik was ook helemaal Johnny Depp! En ik had een girl-crush op Vanessa Paradis ? Ben nog steeds fan hoor, volgens mij is het nog steeds een hele lieve man die een beetje naïef is qua vrouwen 😉

  • Vanessa Paradis was dan ook bloedmooi. Heb je hun dochter ooit gezien? Die is terecht een up and coming model nu.

 10. Leuk om zo even terug te kijken. Keanu Reeves en Speed, jaaaaa…? Wist je dat hij een heel groot hart heeft, veel van zijn verdiensten doneert en zo?

 11. Haha dr martens en een zwart jurkje inderdaad. En wat je zegt, ik heb dat met LL cool J. Vond ik vroeger echt een lekker ding, inmiddels sneu (als ik hem zie op Spike). Usher precies hetzelfde. Jammer!

  • Hij kan wel aardig acteren, toch? Verder heb ik niks met Usher. Maakt die nog een beetje muziek tegenwoordig?

Comments are closed.