Wat is toch het geheim van die Kinder Surprise eieren?

Het geheim van Kinder Surprise eieren

Dat mijn dochter (helaas) een grote voorliefde heeft voor de iPad, konden jullie al in meerdere artikelen lezen. Ondanks dat ik haar ‘tv-tijd’ echt wel probeer te beperken, is Elise verzot op YouTube en kan ze als je niet oplet eindeloos filmpjes kijken. Meestal wilde ze haar favoriete tekenfilms zien, maar sinds enkele weken is ze in de ban van een fenomeen wat ik als moeder echt niet begrijp: het bekijken van filmpjes waarin  Kinder Surprise eieren worden open gemaakt.

Surpriiiiiiiiise!

 

Veel is er niet te zien. De persoon die het filmpje heeft gemaakt laat een collectie verschillende Kinder Surprise eieren zien, vaak een limited edition collectie met favoriete tekenfilmfiguurtjes. Als je een beetje geluk hebt – of pech, het is maar hoe je het bekijkt- is er nog moeite gedaan om er een gezellig muziekje onder het filmpje te zetten. En dan kan het grote uitpakken beginnen. Ei voor ei wordt ontdaan van het papiertje en het bekende gele bolletje wordt geopend om de inhoud te laten zien aan de nieuwsgierige kijker terwijl er hard: ‘Surpriiiiise!’ geroepen wordt. Meer is het niet. Maar Elise kijkt vol opwinding naar wat er nu weer uit zo’n ei komt. Sommige filmpjes kent ze inmiddels al uit haar hoofd en ze heeft een grote voorkeur voor de Amerikaanse versies. Van de Nederlandse variant moet ze niets hebben. Een groot voordeel is dat ze de primaire kleuren inmiddels ook al in het Engels kan benoemen.

 

 

Ik hou er zelf niet zo van, maar unboxing video’s zijn een grote hit op YouTube. Mening blogger speelt in op deze trend door bijvoorbeeld een filmpje te maken van hun bestelling op internet en deze voor het oog van de camera uit te pakken en te voorzien van commentaar. Het gaat dan vaak om gewilde items die snel uitverkocht zijn, of juist om populaire stukken die zij thuisgestuurd krijgen door bedrijven voordat deze de collecties lanceren in de winkels. De filmpjes van de Kinder Surprise eieren zijn voor peuters wat de unboxing video’s zijn voor volwassenen, gok ik. En het is nog lucratief ook, want zeker in Amerika verdienen vloggers een fijn zakcentje met dergelijke video’s.

Een fase?

 

Ik weet niet meer hoe oud ik zelf was toen ik voor de eerste keer geïntroduceerd werd met een Kinder Surprise ei. Officieel zijn ze geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar, in verband met de kleine onderdeeltjes van de speeltjes die er in zitten. Ik weet wel dat ik een tijdje fanatiek bepaalde speeltjes heb gespaard, en hoe lang het duurde voordat ik dan eindelijk het gewilde speeltje kreeg. Want – en dat is heel erg frustrerend – je moet vaak héél erg veel van die eieren kopen voordat je bijvoorbeeld je Frozen-collectie compleet hebt. Ik probeer het kopen van de Kinder Surprise eieren te beperken, want Elise eet al veel te veel zoetigheid en ze kan nou eenmaal niet alleen op chocolade functioneren. Gelukkig lijkt ze dit niet erg te vinden en barsten er nog geen peuterdrama’s los als ze zelf geen ei krijgt, maar ik ben benieuwd hoe lang deze fase aan gaat houden.

Kijkt jouw peuter ook graag naar dit soort filmpjes?

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

11 Comments

 1. Unboxing filmpjes vind ik helemaal niks aan, hoor het meer dat kinderen die filmpjes helemaal geweldig vinden. Geef mij maar gewoon zo’n Kinder surprise of, nog beter, de kinderreepjes! Hmmmm 😀

 2. Leuke blog! En zo herkenbaar! Ach ja, en eerlijk is eerlijk soms is het een fijn redmiddel om de kleine even geconcentreerd en rustig te hebben.

 3. Oef, kan me voorstellen dat je er horendol van wordt! Hier geen kinderen, maar kleuter van mijn vriendin heeft een obsessie met…autowasstraat filmpjes. Youtube staat ook daar helemaal vol mee haha!

  • Haha, dat meen je niet! Als ze de eieren zat is ga ik die filmpjes eens opzoeken op YouTube.

 4. Ja mijn dochter was ook verslaafd aan deze filmpjes! En wij konden maar niet geloven dat die filmpjes zo vaak bekeken werden. Dus zijn we een jaar geleden een eigen kanaal gestart, AllinToys, om te kijken of die filmpjes ook zo veel bekeken werden… te grappig! Op mijn blog geef ik hierover zo nu en dan een update. Mijn dochter kijkt er inmiddels al lang niet meer naar maar heel veel andere kinderen blijkbaar wel 🙂

  • Ik was al op zoek naar jouw kanaal op YouTube maar ik zie nu dat ik op de verkeerde naam zocht! Dochter en ik komen snel kijken.

 5. Haha heel herkenbaar!
  Ik was al blij te horen dat mijn dochter niet de enige was..vond het ook zo apart, sommige filmpjes duren ook een uur vraag me serieus af hoe iemand er op komt dat te filmen. En die eieren uit de klei ook…..

  • De persoon die er ooit mee gestart is, is nu rijk gok ik. Dus het is een goed idee gebleken! ?

 6. Ja hier ook herkenbaar. Ik vind die filmpjes zelf ook trouwens wel leuk. Toen mijn zoon jonger was keek hij ook graag naar andere kindjes, play doh en hijskranen op YouTube. Tegenwoordig kijkt hij bijna alleen maar gamekanalen!

 7. Heel herkenbaar, die filmpjes zijn hier ook echt favoriet. Snap er geen snars van, maar blijkbaar maakt het ontzettend veel indruk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.