It’s just a wave- een klein geluk

Nergens anders gaan mijn gedachten zo met mij aan de haal en staan ze tegelijkertijd zo stil als tijdens het autorijden. Dit keer ben ik passagier. Ik kijk naar jou, en je steeds langer wordende benen in het steeds kleiner wordende autostoeltje.

Je kijkt wat uit het raam, zwaait naar andere automobilisten. Je weet niet dat zij jou niet kunnen zien door de geblindeerde ramen en moppert op ze. ‘Ik zwaai naar jou, hoor!’ In je hand houdt je je knuffelpoes.

Buiten flitst het landschap voorbij en je ziet veel. Hoe groen de bomen zijn (‘ Kijk nou hoe mooi, mama, dat groen!’) een konijntje dat ergens tussendoor hupst. Een mooi rood verkeersbord (‘Wat betekent dat, mama?’) een zelfde soort auto als die van mij. ‘Het is een mooie dag,’ verzucht je opeens, bloedserieus kijkend. Ja, dat is het.

In de CD-speler zit de nieuwste CD van John Mayer en fonetisch en op geheel eigen wijze zing je mee: ‘Oh honey, oh honey, it’s just a wave. It’s just a wave and when it comes I just hold on.’ Volwassen woorden uit een kindermond. Ik kijk door het raam met een waas voor mijn ogen en vang daarna de blik van mijn man in de achteruitkijkspiegel. We denken precies hetzelfde. Wat een klein geluk.

We rijden door, met z’n drieën. Wie weet wat de toekomst ons zal brengen. Ik hoop dat we samen heel veel mooie dingen mogen meemaken en weinig verdriet zullen kennen. Maar wat heeft het voor zin om je zorgen te maken om wat nog niet gebeurd is? It’s just a wave. Een hele warme roze golf van dankbaarheid met een lichtgrijs randje, want waarom kan het niet voor altijd precies zo blijven? Kan ik dit moment voor altijd in een doosje doen?

‘It breaks my heart,’ zingt dochter fonetisch en opgewekt mee. Ja, dat doet het mijne ook. Een heel klein beetje maar.