Kinderboekenhoek #11: IJdeltuitjes van Loufane

IJdeltuitjes Loufane

Kiekeboe, of ‘wie is daar?’ spelen is hier op de leeftijd van bijna 21 maanden nog steeds razend interessant. Nu Elise druk bezig is met het vergroten van haar woordenschat, verslindt ze alle plaatjesboeken en vindt ze de boeken met langere verhalen minder boeiend. Ze wil namelijk elke keer zelf benoemen wat ze ziet en niet door ons voorgelezen worden. Daarom koos ze zelf een ‘plaatjesboek’ uit in de bibliotheek: ‘IJdeltuitjes’ van Loufane. Het idee van het boek is heel simpel: achter elke flap zie je een dier dat verstoppertje speelt. Welk dier is het?

De dieren uit dit boek zijn echte ijdeltuitjes die elke dag hun mooiste kleren aantrekken en dit graag aan de lezertjes laten zien. Door tot in detail te benoemen wat de dieren aan hebben, leert je kind de verschillen tussen de dieren kennen en benoemen. Elise snapt bijvoorbeeld nog niet goed het verschil tussen een zebra en een paard, of tussen een poes en een tijger.

IJdeltuitjes Loufane

Ik denk dat dit boek daarom een groot succes is hier in huize Dochterlief, want ze wil het minimaal 1 keer per dag doorbladeren. Een leuke bijkomstigheid is dat ze deze dieren regelmatig ziet in Burgers’ Zoo, zodat ze die daar ook kan herkennen en benoemen.

Het boek heeft een hardcover kaft en is gevuld met kleurrijke illustraties. Ik ga de andere kinderboeken van Loufane ook zeker eens bekijken!

Auteur: Loufane

ISBN: 978-9044821659

Prijs: €11,95

Koop bij bol.com

Volg Dochterlief.nl ook op BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

 

 

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

6 Comments

  1. Leuk! Door dit soort boekjes wist Anna al heel vroeg het verschil tussen een luipaard en een tijger. Ik weet dat zelf nog maar een paar jaar 😉

  2. Lijkt me een leuk boekje. Dametje (2jr) hier – en ik, hihi – zijn ook gek op het boekje “De aap met de blauwe billen”. Leuk verzonnen verhaal en mooie plaatjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.