Kinderboekenhoek #17: Pop-up sprookjesboeken van de Action

Pop-up sprookjesboeken Action

De Action is enorm populair in Nederland en ook ik kom er regelmatig voor van alles en nog wat. Zo kwam ik er ook achter dat ze een behoorlijke collectie leuke kinderboeken hebben voor weinig geld. Laatst nam ik 3 pop-up sprookjesboeken mee voor Elise. Wat vonden we ervan?

Ik nam 3 boeken mee: ‘Goudlokje en de drie beren’,’Sneeuwwitje en de zeven dwergen’ en ‘Roodkapje en de boze wolf.’ Stuk voor stuk sprookjes die iedereen wel kent. Het leuke aan deze boeken is dat het pop-up boeken zijn: de illustraties komen omhoog van de pagina zodra je het boek openslaat.

Kwaliteit

 

Pop-up sprookjesboeken Action

De boeken zijn gemaakt van stevig glanzend karton, wat met een peuter niet verkeerd is. In haar enthousiasme beschadigt ze hier wel eens wat boeken met papieren bladzijdes en deze boeken van de Action kunnen door het materiaal wat beter tegen een stootje. De verhalen worden kort en simpel gehouden, waardoor ze door iemand die de langere versie van de sprookjes kent (de volwassene dus 😉 ) wat afgeraffeld over kunnen komen. Zo lezen we in het boek over Sneeuwwitje op dezelfde bladzijde dat ze een giftige appel eet én dat ze wordt wakker gekust door de prins. Maar dit kan in het kader van voorlezen voor bedtijd juist wel handig zijn; je bent niet eindeloos bezig. Prima dus voor hele kleine kinderen. Is je kind snel bang? Dan kunnen de verhalen misschien te veel tot de verbeelding spreken. Pas bij het opnieuw lezen van deze boeken bedacht ik me dat het eigenlijk best wel heftig is dat Sneeuwwitje wordt vergiftigd door de boze stiefmoeder en dat de oma van Roodkapje in de kast wordt opgesloten wordt door de Wolf. Bij Elise dringt dit besef nog niet zo door maar iets oudere kinderen zouden er misschien van kunnen schrikken.

De pop-ups

 

Pop up sprookjesboeken Action

De pop-ups in het boek zijn een leuke extra. Ze zijn kleurrijk en aantrekkelijk voor jonge kinderen. Elise vindt ze in ieder geval prachtig, voor haar komt het verhaal zo echt tot leven. Ik moet haar wel zeggen er voorzichtig mee te zijn, want ze denkt af en toe dat ze uit het boek gepakt kunnen worden. Maar goed, voor de prijs van ongeveer €1,50 per boek kan er nog wel eens iets stuk gaan. Dan kopen we gewoon weer een nieuwe.

Ik merk dat ze het al erg leuk vindt om dingen aan te wijzen in de boeken. Ze is natuurlijk nog erg bezig met praten en leert zo weer allerlei nieuwe woordjes. Leuk en leerzaam dus!

Conclusie

 

Dit zijn leuke boeken om de boekencollectie van je peuter of kleuter mee uit te breiden. Ze zijn voordelig, kleurrijk en de verhalen zijn makkelijk te volgen voor kleine kinderen. De pop-ups kunnen wat kwetsbaar zijn voor grijpgrage kinderhandjes. De verhalen zijn sterk ingekort, maar niet op een storende manier. Bij oudere kinderen kan dit waarschijnlijk wel wat vragen oproepen maar voor kleintjes met een korte concentratieboog zijn ze precies goed!

Deze pop-upboeken kosten rond de €1,50 en zijn verkrijgbaar bij Action. Koop jij wel eens kinderboeken bij Action?

Mis niks en volg Dochterlief op Facebook, Twitter en Instagram

Doe jij al mee met mijn win-actie?

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

8 Comments

  1. Wij hebben toevallig het pop-up boekje van Goudlokje uit deze serie, maar ik vind hem eigenlijk nog niet zo geschikt. De plaatjes zijn leuk, maar ik vind de tekst een beetje vreemd. Zo staan er niet alleen lastige woorden in, maar staat er op het einde dat de beren Goudlokje weg sturen. Dat is voor een kind niet te begrijpen. Ik was dus een beetje teleurgesteld. Haha.

    • Klopt, sommige woorden zijn moeilijk maar die verander ik gewoon ter plekke. 😉 Qua verhaallijn zal er misschien ook wel een en ander niet kloppen maar daar is mijn peuter nog helemaal niet mee bezig, die wil die plaatjes kijken en benoemen.

  2. Mooi prijsje voor dergelijke boekjes!
    Wij kopen wel eens boekjes bij de action, vooral toen de oudste wat moeite had met lezen. Nu hebben we inmiddels wel een voorraadje met voor elk wat wils.

  3. Wauw, die zien er echt superleuk uit! Volgens mij gaat vrouwlief straks naar de Action dus ga haar meteen vragen of ze er een paar mee kan nemen. Denk dat J deze echt helemaal geweldig gaat vinden. Zeker dat het wat stevigere kwaliteit is, kan goed van pas komen met die sloopkogel thuis ?

    • Heb je ze nog gevonden? Ik was vandaag in de Action bij ons in het centrum en ik zag ze al niet meer liggen. Het assortiment verandert snel!

  4. Leuk zeg en wat een prijsje ook weer. Ik heb er ook wel eens een boekje gekocht, geloof van Planes maar ook gewoon een boekje met diertjes.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.