Kinderboekenhoek #3: Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

image

 

Dikkie Dik heeft eigenlijk geen introductie nodig. Toen ik nog klein was, zat ik dagelijks voor de t.v. om te luisteren naar Rudy van Sesamstraat, die de avonturen van deze ondeugende rode kater voorlas. Onvoorstelbaar dat Dikkie Dik al zo oud is. Hij is van 1977, en dus al 37 jaar oud. Of dat betekent dat ik nu toch ook een dagje ouder word laat ik wijselijk in het midden. Je bent zo jong als je je voelt, toch? 

Het boek

 

De cover van het boek, met een Dikkie Dik die afhankelijk van hoe je het boek houdt tevoorschijn komt of zich verstopt, vindt Elise al erg spannend. En dan hebben we nog geen enkel verhaaltje gelezen!

Dit grote voorleesboek kocht ik ooit als kraamcadeau voor een vriendin van me. Ik kon het boek in de boekhandel simpelweg niet weerstaan en heb ‘m eerst nog zelf gelezen voordat ik het voor haar inpakte. Des te leuker vond ik het toen dezelfde vriendin mij het boek als kraamcadeau gaf voor de geboorte van Elise. Het is een dik boek vol korte verhaaltjes, ideaal voor peuters en kleuters. Dikkie Dik maakt allerlei herkenbare dingen mee. Zo is hij jarig, probeert hij tevergeefs vogeltjes te vangen, of klimt hij in de kerstboom. De illustraties van Jet Boeke maken het helemaal af en passen goed bij de verhaaltjes.

image

 

dikkie dik 4

Bij het boek zit ook een DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en raadspelletjes en er is zelfs een Dikkie Dik- App. Ook oude rode katers gaan met de tijd mee! Genoeg leuke features om je kind uren mee te vermaken, dus een echte aanrader voor onder de kerstboom.

Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel en online, bijvoorbeeld hier.

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

 

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

2 Comments

    • Leuk hè Saskia, dat je eigen kind de kinderboeken leuk vindt waar je zelf ook mee bent opgegroeid! Bedankt voor je reactie.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.