Kinderboekenhoek: Diep in het bos – Christopher Corr

Kinderboekenhoek 25 Diep in het bos Christopher Corr 2

Het boek dat ik vandaag ga reviewen nam ik puur op uiterlijk mee uit de boekwinkel. Ja, zo oppervlakkig ben ik soms als het om boeken gaat. Want wat ziet dit boek er mooi uit en wat staat het mooi in de kinderkamer! Maar wat blijkt: het verhaal is ook ontzettend leuk en mijn dochter is er gek op. Diep in het bos van Christopher Corr is een kleurrijk boek met een hartverwarmend verhaal over behulpzaamheid en delen.

Het verhaal

Diep in het bos staat een groot wit houten huis met negen kleine ramen en een rode deur. Op een dag komt er een muis langs en die besluit ter plekke dat dit het perfecte huis voor haar is. Ze neemt er haar intrek in. De andere dieren uit het bos ontdekken het huis ook en willen graag bij de muis in huis wonen. Als op een dag een grote beer het huis doet instorten, zijn ze allemaal hun huis kwijt. Wat nu? Kan de beer dit nog goed maken? Het verhaal is gebaseerd op een oud Russisch volkssprookje.

Kinderboekenhoek 25 Diep in het bos Christopher Corr

De illustraties

Wauw, wat spreken de illustraties uit dit boek enorm tot de verbeelding! Op elke bladzijde staat een mooie illustratie in felle, vrolijke kleuren. Een lust voor het oog. Mijn dochter herkende alle dieren meteen en begon bij de eerste voorleesronde meteen druk mee te wijzen en te benoemen. Ik vind deze illustraties anders dan dat ik normaal gesproken zie in kinderboeken. Ze zijn heel speels en lijken wel geschilderd. Verfrissend dat er een keer geen lichte pasteltinten of alleen bepaalde primaire kleuren worden gebruikt.

Wat vonden wij er van?

Voor een peuter van 2,5 jaar is dit een simpel, maar bevredigend verhaal om voor te lezen. De herkenbare dieren waren zeker een groot pluspunt en ook het gegeven dat ze allemaal in één huis willen wonen sprak enorm tot de verbeelding. In het verhaal wordt telkens benadrukt dat er 9 raampjes in het huis zitten waardoor kinderen die al een beetje kunnen tellen kunnen nagaan wanneer het huis eigenlijk te vol is. (Ook al passen er uiteindelijk meer dan 9 dieren in het huis, dat kan ik alvast verklappen. 😉 )

Daarnaast vind ik de thema’s van het boek, ‘samenwerken’ en ‘samen delen’ heel goed voor mijn dochters ontwikkeling en het verzachten van de ‘van mij -fase’.

Kortom: wat mij betreft een aanrader als je nog op zoek bent naar een origineel, kleurrijk boek voor het slapen gaan!

Diep in het bos van Christopher Corr is te koop in de boekhandel en online.

Koop bij bol.com

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.