Kinderboekenhoek: Het dubbeldikke voorleesboek van Dikkie Dik

image

Dikkie Dik heeft eigenlijk geen introductie nodig. Toen ik nog klein was, zat ik dagelijks voor de t.v. om te luisteren naar Rudy van Sesamstraat, die de avonturen van deze ondeugende rode kater voorlas. Onvoorstelbaar dat Dikkie Dik al zo oud is. Hij is van 1977, en dus al 37 jaar oud. Of dat betekent dat ik nu toch ook een dagje ouder word laat ik wijselijk in het midden. Je bent zo jong als je je voelt, toch? 

Het boek

De cover van het boek, met een Dikkie Dik die afhankelijk van hoe je het boek houdt tevoorschijn komt of zich verstopt, vindt mijn dreumes al erg spannend. En dan hebben we nog geen enkel verhaaltje gelezen!

Dit grote voorleesboek kocht ik ooit als kraamcadeau voor een vriendin van me. Ik kon het boek in de boekhandel simpelweg niet weerstaan en heb ‘m eerst nog zelf gelezen voordat ik het voor haar inpakte. Des te leuker vond ik het toen dezelfde vriendin mij het boek als kraamcadeau gaf. Het is een dik boek vol korte verhaaltjes, ideaal voor peuters en kleuters. Dikkie Dik maakt allerlei herkenbare dingen mee. Zo is hij jarig, probeert hij tevergeefs vogeltjes te vangen, of klimt hij in de kerstboom. De illustraties van Jet Boeke maken het helemaal af en passen goed bij de verhaaltjes.

image

dikkie dik 4

Bij het boek zit ook een DVD met 24 geanimeerde verhaaltjes en raadspelletjes en er is zelfs een Dikkie Dik- App. Ook oude rode katers gaan met de tijd mee! Genoeg leuke features om je kind uren mee te vermaken, dus een echte aanrader.

Het boek kost €14,95 en is verkrijgbaar bij de boekhandel en online, bijvoorbeeld hier.

2 Comments

Comments are closed.