Kinderboekenhoek: Jef Aerts & Sanne te Loo – Kersenhemel

Vriendschap en liefde, twee onderwerpen die lastig uit te leggen zijn aan een klein kind. Ik deed een poging met het prentenboek ‘Kersenhemel’ van Jef Aerts en Sanne te Loo.

Waar gaat het boek over?

Van de site van Jef Aerts:

Adin en Dina zijn gelukkig als ze samen zijn. En als het kersentijd is zijn ze helemaal in de wolken. Adin woont met zijn moeder in een caravan en plukt kersen voor Dina’s papa. Als Adin op een dag naar de stad gaat verhuizen, zijn de kinderen ontroostbaar. Hoe moeten ze verder zonder elkaar? Gelukkig brengen de kersenbomen raad!

Wat vonden wij van ‘Kersenhemel’?

Ik heb een zwak voor kinderboeken met een mooie boodschap die ook nog eens prachtig geïllustreerd zijn. De taal in dit boek is soms bijna poëtisch te noemen, en daardoor soms net iets te lang en te moeilijk voor mijn 5-jarige. Ik als volwassene houd daar wel van. Ook vond ik het mooi hoe het jongentje en het meisje elkaars tegenpolen zijn op verschillende vlakken elkaar ondanks die verschillen toch vinden.

De kersenbloesem is de rode draad door het hele verhaal en de symboliek ervan (de vergankelijkheid van het leven, en dat er na een periode van zaaien altijd weer geoogst kan worden) was nog iets te lastig te begrijpen voor mijn kind. Toch zat ze vol interesse te luisteren en vond ze het een mooi boek.

‘Kersenhemel’ is een fijn kinderboek voor dromerige en filosofisch aangelegde kinderen. Ik zou het aanraden vanaf een jaar of zes. Je koopt dit boek in de betere boekhandel of online.