Kinderboekenhoek: Het kind van de Gruffalo- Julia Donaldson

De Gruffalo is nog steeds het favoriete monster van mijn dochter en het gelijknamige boek wordt vaak voorgelezen. Ik kan haar geen ongelijk geven: wat is het een leuk en tijdloos verhaal! 

Wat ik niet wist, was dat de Gruffalo inmiddels al lang en breed vader is. Mijn dochter zocht in Maastricht namelijk het boek ‘Het kind van de Gruffalo’ uit. Uiteraard moest het boek diezelfde avond meteen worden voorgelezen.

Het verhaal

Op een avond vertelt de Gruffalo aan zijn kind dat hij op moet passen in het bos. Daar woont namelijk een Grote Gevaarlijke Muis, die je met huid en haar zal verslinden! Het kind belooft hem niet alleen naar het bos te gaan, maar op een avond kan hij niet slapen en sluipt hij toch het bos in.

In het bos komt het Gruffalokind allemaal dieren tegen, zoals de uil en de slang uit het vorige boek. Ook zij maken hem bang voor De Grote Gevaarlijke Muis, die in hun verhalen steeds monsterlijkere vormen aan lijkt te nemen. Het Gruffalokind loopt verder en verder, en al snel blijkt De Grote Gevaarlijke Muis ook in het bos te zijn. Maar is hij wel wie zijn vader zegt dat hij is?

Wat vonden wij er van?

Het zal jullie niet verbazen, maar in Huize Dochterlief is er niets dan lof voor ‘Het kind van de Gruffalo.’ Het vervolg borduurt heel slim voort op het eerste deel, waarin de muis de andere dieren wijs maakt dat er in het bos een monster genaamd de Gruffalo woont.

Het verhaal wordt vertelt in rijmvorm, wat het erg geschikt maakt voor kinderen in de kleuterleeftijd, en de simpele maar doeltreffende verhaallijn maakt dat jonge kinderen aan je lippen hangen als je dit verhaal vertelt. De herkenbare en mooie illustraties maken het boek helemaal af.

Mijn enige kanttekening: als je kind bang is aangelegd, is ‘Het kind van de Gruffalo’ misschien nog wat te eng. Ik vind dit een geschikt boek voor kinderen vanaf een jaar of vier.

’Het kind van de Gruffalo’ is in de maand januari prentenboek van de maand. Dit betekent dat het in veel (online) boekenwinkels te koop is voor €10! 

Koop bij bol.com

1 Comment

  1. Mijn dochter (bijna 4) durft niet eens in de buurt van boeken over de Gruffalo te komen! Misschien ooit, het boek klinkt wel leuk.

Comments are closed.