Kinderboekenhoek: Nijntje speelt verstoppertje

Nijntje speelt verstoppertje

De boeken van Nijntje zijn hier al van kleins af aan favoriet. Het was voor mij dan ook geen verrassing dat mijn kind ook dit nieuwe boek, ‘ Nijntje speelt verstoppertje’ heel erg leuk zou vinden.

Een tijdje geleden viel het boek hier op de deurmat. Mijn dochter was meteen door het dolle heen, want Nijntje is en blijft een zeer geliefd konijn hier in huis. En na ons bezoek aan het Nijntje Museum is ze alleen maar populairder geworden bij dochterlief. Het boek werd direct aan een test onderworpen want ze begreep meteen dat ze aan de schuifjes moest trekken.

Helaas voor haar lukte dit haar nog niet zo goed zelfstandig (het gaat wat stroef en ze oefent natuurlijk nog op haar fijne motoriek) waardoor hier enig grof peutergeweld bij kwam kijken. Ik kan jullie in ieder geval vertellen dat dit boek daar redelijk tegen bestand is.

Het boek

Nijntje en haar vriendjes spelen verstoppertje. Boris, Nina en Betje Big doen allemaal mee! Aan jouw kind de taak om ze te zoeken. Door aan de ‘schuifjes’ te trekken komen Nijntje en haar vriendjes tevoorschijn vanachter hun verstopplek

Het lijkt zo simpel, maar het levert gegarandeerd blije gezichten op. Het grappige is dat dit boek op de leeftijd van 2,5 jaar nog steeds leuk is om te lezen. Mijn dochter speelt zelf al graag verstoppertje en bouwt dit ook langzaam uit. Deed ze als baby en dreumes kiekeboe, nu verstopt ze zelf dingen of – heel hilarisch- zichzelf. Dit boek geef haar veel herkenning en haar favoriete vriendjes spelen de hoofdrol. Kortom, meer heeft ze eigenlijk niet te wensen in een boek.

Nijntje speelt verstoppertje

Onze ervaring

Het boek heeft een groter formaat dan de bekende kleine Nijntje boekjes, is gemaakt van stevig karton en kan dus tegen een stootje. Toch moest het boek vrij snel wat hoekjes missen vanwege het enthousiaste leesgedrag van mijn kind. Ik kan je dus aanraden om bij je kind te blijven als hij of zij dit boekje zelfstandig leest, want de schuifjes worden hier vol enthousiasme behandeld. Verder bevat het boek slechte enkele zinnen, in een duidelijk leesbaar lettertype. Een echt ‘kijkboek’, dus.

Voor echte Nijntje fans is dit een aanrader. Een leuk kraamcadeau of verjaardagscadeautje voor baby’s of peuters tot een jaar of 3.

‘Nijntje speelt verstoppertje’ is te koop in de boekhandel of online voor €10,95.

Koop bij bol.com

Deze blogpost bevat toestuurde artikelen. Lees mijn disclaimer voor meer informatie.

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

6 Comments

  1. Net even anders dan de andere Nijntje boekjes. Hij lijkt me erg leuk! Wel een klein beetje jammer van de enkele zinnen.

    • Ja, dat vind ik ook. Er had iets meer verhaal in mogen zitten, maar dat verzin je als ouder er zo bij tijdens het voorlezen. ?

  2. Wat een leuke! Onze peuter is er ook dol op. We hebben zo’n soort boekje over een vos die zijn sokken kwijt is, aanrader!

  3. Oh leuk! Dit soort boekjes zijn hier ook favoriet. Zodra je er iets meer mee kan dan alleen maar meelezen en plaatjes kijken is het een hit!

Comments are closed.