Kinderboekenhoek: Op een grote paddenstoel – Mies van Hout

Boekreview op een grote paddenstoel dochterlief.nl

Al weken, zo niet maanden lang, dacht ik dat mijn dochter een zelfverzonnen liedje zong. Ik vond het heel knap van haar, zo jong en dan al zelf liedjes verzinnen. De woorden ‘mama’ en ‘boos’ kwamen er wel erg veel in voor, dus ik begon mezelf af te vragen of ik vaak gehaast of chagrijnig was en zij dit oppikte. Totdat ik het liedjesboek ‘Op een grote paddenstoel’ van Mies van Hout tegenkwam.

Bleek ze al die tijd ‘Olifantje in het bos te hebben gezongen’. Arm kind, en ik elke keer maar zeggen dat ik niet boos op haar was en dat mama misschien soms een beetje te hard werkt, maar dat ik dat niet aan haar moest laten merken. Anyway: over naar het boek. 😉

Over het boek

‘Op een grote paddenstoel’ zat in mijn kraampakket en lag sindsdien een beetje te verstoffen op de boekenplank, totdat mijn kind een grote interesse in kinderliedjes begon te krijgen. Ik herinnerde me namelijk dat er bij dit boek een leuke CD met bijbehorende liedjes zit dus ik stofte het boek af en er ging een wereld voor mij en mijn dochter open.

Boekreview op een grote paddenstoel 2 dochterlief.nl

In dit boek vindt je alle bekende kinderliedjes met de juiste teksten erbij. Er staan er 12 liedjes in. Behalve het titellied staan er oudere in als ‘Iene miene mutte’, ‘In de maneschijn’, ‘Hoofd, schouders, knie en teen’ en nieuwere zoals ‘Clowntje Piet heeft verdriet’.

De illustraties zijn mooi en doen denken aan een ouderwets prentenboek. Veel figuurtjes zoals een konijn komen vaker voor en dat zorgt voor veel herkenning bij mijn dochter, die al op zoek gaat naar waar ze het konijn nog meer kan vinden. De liedjes worden door één zangeres gezongen en niet door een heel kinderkoor, daardoor klinkt het wat moderner en dat vind ik een pluspunt.

Kortom, er valt eigenlijk niet veel fout te doen met dit boek en de bijbehorende CD. Mijn kind is enorm fan en ik spijker mijn kennis van kinderliedjes zo weer iets bij. 😉

‘Op een grote paddestoel’ is in verschillende variaties verkrijgbaar.

Koop bij bol.com

2 Comments

    • Ja! Het doet echt een beetje nostalgisch aan, daar hou ik van.

Comments are closed.