Kinderboekenhoek: Paco en de jazzband – Magali Le Huche

Sinds kort is dochter helemaal into jazzmuziek. Jazeker: ze heeft een verfijnde smaak. Maar daar heb ik haar wel een beetje mee geholpen: ik kocht het muziekboek ‘Paco en de jazzband’ en sindsdien wordt naar bed gaan ondersteunt door een  groove waar je U tegen zegt.

Gek op muziek

Mijn kind is gek op muziek en verblijdt ons vaak met het non-stop fluiten op haar blokfluit (ze mist nog wat finesse dus het heeft meer weg van het maandelijkse alarm op de maandagmiddag), het spelen op haar mondharmonica en het tingelen op haar xylofoon. Ze heeft daarin geen voorkeur, als het maar geluid maakt en ze haar eigen zelfverzonnen liedjes er maar bij kan zingen.

Toen ik laatst bij de Dille & Kamille het muziekboek ‘Paco en de Jazzband’ tegenkwam, besloot ik deze dan ook voor haar mee te nemen.

Het verhaal

Paco, een geel hondje, is samen met zijn saxofoon in New Orleans, dé stad van de jazz. Zijn vriendjes zijn ook meegekomen en allemaal bespelen ze een ander instrument. Uiteindelijk belanden ze met z’n allen in een jazzclub en bouwen een feestje.

Het leuke aan dit boek is uiteraard dat je kind de instrumenten ook echt kan horen door op het knopje te drukken. Zo leert het meteen de geluiden bij elk instrument. Dat geluid klinkt trouwens verrassend goed; niet blikkerig maar echt waarheidsgetrouw waardoor je als (mee)lezer inderdaad mee gaat zitten swingen. Zo hoor je onder andere Louis Armstrong op de trompet en Ella Fitzgerald achter de microfoon: toch niet de minste artiesten!

Wat vond mijn dochter ervan?

Tja, wat denken jullie? Die werd hartstochtelijk verliefd op dit boek en zit elke avond samen met haar vader te swingen op bed. Ze kan er echt geen genoeg van krijgen en hondje Paco is met open armen ontvangen in haar kast met kinderboekenhelden. Aangezien er meer delen zijn (met onder andere klassieke muziek) vrees ik dat er uitbreiding gaat volgen. Zolang zij echter niet weet dat er meer delen zijn, waan ik me nog even veilig.

Paco en de Jazzband is een boek waar je vrolijk van wordt, mede door de kleurrijke illustraties en de mooie muziekjes. Ontzettend leuk voor peuters en kleuters!

Koop Paco en de Jazzband hier!

Dit artikel bevat affiliate links. Lees mijn disclaimer voor meer info.