Kinderboekenhoek: We hebben er een geitje bij! – Marjet Huibers

We hebben er een geitje bij

Een bezoek brengen aan de dieren op de kinderboerderij is een grote liefhebberij van mijn kind. In onze stad hebben we een leuke ouderwetse, met veel verschillende dieren.

Afgelopen weekend keken we samen naar de kleine kuikentjes en ook de geitjes mochten absoluut niet worden overgeslagen, al waren die zo enthousiast dat mijn dochter er een beetje angstig van werd. Een leuk boek met een kinderboerderij in de hoofdrol mocht dan ook niet ontbreken op haar boekenplank. Ik kocht het boek ‘We hebben er een geitje bij’.

Prentenboek van het jaar 2016

Een boek dat de titel ‘prentenboek van het jaar’ heeft gekregen is voor kleine boekenwurmen natuurlijk het onderzoeken waard. Ik kan meteen al zeggen dat ik snap waarom ‘We hebben er een geitje bij’ deze titel heeft gekregen, want het is een erg mooi vormgegeven boek met mooie illustraties en een herkenbaar verhaal.

Het verhaal

Het jongetje Mik heeft gehoord dat er op de kinderboerderij een klein geitje is geboren. Nieuwsgierig gaat hij er naar toe. Voordat hij het geitje met zijn eigen ogen kan zien, moet hij eerst langs alle andere dieren op de kinderboerderij lopen. Elk dier reageert op geheel eigen wijze op de komst van de nieuwe bewoner. Het boekje is voorzien van mooie herkenbare illustraties in frisse pastelkleuren.

Wat vonden wij van dit boek?

Ik kocht de kleine versie van dit boek dat is uitgebracht ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen.Daar heb ik stiekem wel een beetje spijt van, want ik heb het idee dat het verhaal beter tot zijn recht komt in de grote versie, en daarmee op haar boekenplank. Tja, je bent een boekengek of je bent het niet. Los daarvan vind ik dit een ontzettend leuk verhaal om voor te lezen voor peuters vanaf een jaar of twee, en mijn kind is het met me eens.

Omdat het gaat over een voor haar herkenbaar onderwerp kan ze eindeloos zelf in dit boekje bladeren en zelf de dieren aanwijzen en benoemen, al dan niet gevolgd door het maken van het bijbehorende geluid. Bovendien is het verhaal precies lang genoeg om haar aandacht vast te houden. Ik snap waarom dit boekje zo’n grote hit is onder kinderen!

De app!

Het boekje dat ik heb gekocht, bevat ook een code om de gelijknamige app te kunnen activeren. Daarmee krijg je toegang tot spelletjes, een animatie van het verhaal dat is ingesproken door Georgina Verbaan, en een liedje. Een leuk extraatje dat mijn kind zeker kon waarderen. Als kleine iPad- expert werd er door haar meteen naar hartenlust geswiped en gedaan. Een kleine deuk in mijn moederhart ( O nee, mijn peuter weet beter hoe de iPad werkt dan ik…) maar voor haar een speelse manier om het verhaal nog beter te beleven.

‘We hebben er een geitje bij’ is verkrijgbaar bij de boekhandel en online. 

Koop bij bol.com

1 Comment

  1. Grappig, onze buurvrouw liep vorige week met een tas met de cover ban dit boek erop. Mijn mannetje begon meteen te wijzen: geit! Paard! Koe!

Comments are closed.