Kledingmerken voor tengere kindjes

kledingmerken voor tengere kindjes

Mijn dochter heeft een gezonde eetlust, maar dat zou je niet zeggen als je haar ziet. Elise woog 2300 gram bij haar geboorte, en ze is nog steeds geen zwaargewicht. Nu ze kruipt en staat zal ze alleen maar meer energie verbruiken, en ze was al geen type dat 10 minuten stil kon zitten.Veel kinderkleding lijkt te zijn gemaakt voor wat vollere kinderen en een maat kleiner kopen werkt in de meeste gevallen niet, want dan zijn de kledingstukken weer te kort.  Inmiddels weet ik een beetje wat voor soort kledingstukken haar het leukst staan en welke merken haar het beste passen, dus ik dacht: laat ik mijn tips eens delen met andere moeders die tegen hetzelfde probleem aanlopen. 

Petit Bateau: dit Franse merk maakt al 120 jaar (!) klassieke kinderkleding met een smalle pasvorm. Hun boxpakjes zijn om op te vreten en ook de rest van hun kledinglijn is prachtig. De kleding is niet goedkoop, maar van goede kwaliteit. Toen Elise een paar weken oud was, waren de rompers van Petit Bateau de enige rompers die haar goed zaten. Ze zijn eindeloos gedragen, maar zien er nog steeds uit als nieuw. Tip: koop een maat groter dan dat je kind heeft.

Bron foto
Petit-bateau-450x245-afbeelding-2

 

Imps & Elfs is een Nederlands merk dat vrolijke, comfortabele kleding met aparte details verkoopt. Ik ben vooral fan van hun smallere broeken, aangezien dit 1 van de weinige broeken zijn die goed om dunne billen en beentjes zitten. Ook de pyama’s en boxpakjes zitten goed bij smallere kindjes.

Bron fotofull32655186

 

Noppies verkoopt leuke kinderkleding voor smallere kindjes. Ik had zelfs 1 favoriete broek van Noppies die ik van maat 50 t/m 74 steeds opnieuw heb aangeschaft. Het was zo’n broek die met allerlei shirtjes te combineren viel en nu Elise qua lengte naar maat 80 gaat, baal ik oprecht dat ik hem niet opnieuw kan kopen! Het gaat om onderstaande broek, unisex en met productnaam Picolo. Mocht er iemand van Noppies meelezen: kunnen jullie deze ook in grotere maten uitbrengen? Alsjeblieft?

Bron foto67108_c247_pf

Andere favorieten

Op dit moment draagt Elise de rompers van H&M, van de Conscious Collectie. Ideaal aan deze rompers zijn de drukknoopjes bij de hals, zodat deze mooi aansluit en ze geen ‘inkijk’ heeft. Dit ziet er  onder kleding uit als een t-shirt met ronde hals. Ook kan je deze per maat aanschaffen en niet in combimaten zoals 74/80, waardoor ze naar mijn idee wat beter zitten. Ze zijn lekker zacht, met stretch en regelmatig in de aanbieding!

Dan de droom voor elke meisjesmoeder: De kinderafdeling van de Zara. Ik hoor nog net geen engelengezang als ik de afdeling op loop, maar het komt er dicht bij in de buurt. Ik ben fan van hun gevoerde leggings, hun basic vestjes – eigenlijk van ál hun vestjes-  en ook hun basic shirtjes haal ik regelmatig voor Elise. De wintercollectie bevat prachtige knitwear en Elise’s eerste nette winterjas is een hemelsblauw wollen A-lijn manteltje uit hun collectie. Hun kleding valt kleiner dan de aangegeven maat, en daar ben ik heel erg blij mee, want daardoor zit het mijn dochter als gegoten.

Bron fotozara

 

Verder slaag ik voor kinderkleding ook altijd prima bij de Wibra of Zeeman. Ik heb het idee dat hun kleding ook wat kleiner valt.  Hun leggings bijvoorbeeld zijn van goede kwaliteit, zeker voor de prijs, en ze hebben altijd wel een paar basic vestjes in leuke kleuren om een outfit mee af te maken.

Het kopen van broeken voor een tenger kindje is een uitdaging op zich. Bijna alle broeken, behalve leggings, zitten te wijd en ik heb nog geen oplossing gevonden om ze passender te maken. Deze winter ga ik het maar oplossen met maillots onder dunnere leggings, en verder wat meer gebreide jurkjes voor Elise aanschaffen die ze met leggings of maillots kan dragen. Mijn zoektocht gaat door, maar ik hou me zeker aanbevolen voor tips van lezers! Wat dragen jullie dunne kindjes en welke merken zijn favoriet?

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

 

3 Comments

  1. De kleding van de Hema gaat hier ook goed, van H&M juist niet, maar dat heeft er misschien ook mee te maken dat ik een zoon heb. Heeft Zara ook kleding voor jochies eigenlijk?

    • Hoi Ancilla, Zara heeft ook hele leuke kleding voor jongens. Neem maar eens een kijkje op hun website! Verder lijkt de kleding van de H&M een hele maat groter te vallen dan dat er op het label staat. Maar op de een of andere manier vallen hun rompers prima. Niet precies passend, daarvoor is Elise te slank, maar qua lengte/ verhoudingen precies goed.

      • En nog een kleine toevoeging: kleding van de Hema valt bij Elise juist weer wijd. Jammer, want ik wil zo graag bijpassende pyjama’s bij haar slaapzakken kopen!

Comments are closed.