Komen jullie ook op mijn kinderfeestje?

Hallo allemaal, daar ben ik weer! Jullie favoriete kleuter! Ik moet namelijk iets heel belangrijks vertellen. Zet je schrap, want hier komt het…

Ik ben namelijk bijna jarig. Nou ja, bijna…mama zegt dat het nu nog niet eens herfst is, en ik ben in de winter jarig. Dus volgens mij moet ik nog vierzesdertigduizend nachtjes slapen, maar toch. IK WORD AL BIJNA 5. En weet je wat je mag doen als je 5 jaar wordt? Een kinderfeestje geven!

In de vakantie was ik uitgenodigd voor mijn allereerste kinderfeestje van school en dat was vet cool. We gingen chillen bij een ezelboerderij. Jullie weten vast niet wat dat is hè? Nou, daar heb je dus alleen maar EZELS! En springkussens en glijbanen en bolderkarren en pannenkoeken en patat! Ik heb zo gelachen met mijn vriendinnen van school en toen ik thuis kwam vroeg ik meteen aan papa en mama of ik met mijn verjaardag ook een kinderfeestje mag geven.

Papa en mama zeiden dat dit mocht, maar dat we het er nog wel over moesten hebben of zoiets. En ook dat we samen zouden kijken naar welke kindjes er mochten komen. Want mama zei dat het de bedoeling is dat er dan maxiniaal….maxmiliaal...5 kindjes mochten komen. Dat zijn er héél veel toch?

Weten jullie wat ik toen gedaan heb? Ik heb misschien een pietsje per ongeluk al wat kindjes uitgenodigd. Nou, ik niet, mijn mond deed dat dat eigenlijk gewoon. Ik heb al mijn vriendinnetjes uit groep 1 al uitgenodigd, ook al gaan zij naar een hele andere groep. Misschien heb ik, of mijn mond dus, ook al alle kindjes van de BSO uitgenodigd. Ik geloof wel dat er dan iets meer kindjes komen, want de BSO is best druk. Mama werd toen een beetje boos en zei dat ik moet wachten met uitnodigen omdat we sámen zouden kijken naar wie er mogen komen, maar ik heb er gewoon zo’n zin in!

Ik beloofde mama en papa dat ik niet meer over mijn kinderfeestje zou beginnen, maar toen kwam mijn buurjongetje spelen, en daarna de andere buurtkinderen. Toen flapte het er zo uit. Zij komen dus ook! Zó gezellig! Ik ben echt blij met zoveel vriendjes!

Toen mama dat hoorde werd ze écht een beetje boos. Ze zei: ‘E., nu is het klaar. Je bent nog lang niet jarig, papa en ik weten nog niet wat we gaan doen en nu willen al die kindjes komen. Dat kan niet, dus dan moet je straks kindjes teleurstellen. Hou op met kindjes uitnodigen. We willen je er niet meer over horen!’ Ik weet niet wat teleurstellen is, maar het klinkt niet goed.

Dus nu moet ik mijn mond houden over mijn kinderfeestje en dat kan ik niet zo goed. Mijn mond blijft namelijk maar praten. En het is het belangrijkste op de hele wereld, mijn kinderfeestje. Plus, ik heb heel veel vriendjes. Dat is toch zeker niet mijn schuld? Hoe kan ik dan tegen vriendje A. zeggen dat hij niet mag komen en tegen vriendje B. wel? Vinden ze me dan nog wel leuk? Dat is toch onmenselijk! ( Dat betekent dat je dan geen mens bent, als je dat soort boze dingen zegt.)

Het is me al een paar dagen gelukt om het niet over mijn kinderfeestje te hebben. Toen vroeg de juf wat ik gedaan had in de vakantie en toen zei mijn mond misschien: ‘Ik ben naar de bioscoop geweest en naar de dierentuin en naar Julianatoren en daar mag je óók een feestje geven zag ik op tv, dus jullie zijn allemaal uitgenodigd op mijn, euh…oeps. Bla bla bla, grapje.’ Ik heb het woord dus niet gezegd! Knap hè?

Ik hoop dat als het me lukt om mijn mond te houden, dat we wat leuks gaan doen met z’n allen op mijn kinderfeestje. Iets kleins. Bijvoorbeeld naar de kinderboerderij. Of een speurtocht in het bos, met vuurwerk en een grote circustent met echte olifanten. Of iets met een luchtballon en Kinderen voor Kinderen in onze achtertuin. Of met een grote roze bus naar de Efteling of naar Disneyland en met z’n allen slapen in een hotel! Dat zou vet cool zijn. Ik hoop echt dat mijn mond dáár niet over gaat praten in de klas.

Nog vijftachtigzestighonderd nachtjes slapen en dan is het zover! Komen jullie ook? Oeps, dat was mijn mond. Ik zei niets, helemaal niets.

Mama vroeg trouwens om tips om mijn kinderfeestje ‘niet uit de hand te laten lopen’. Ik snap niet wat ze bedoelt want je kan een feestje toch zeker niet in je hand houden?

Photo by Lidya Nada on Unsplash

2 Comments

  1. Haha, Anna nodigt ook al kinderen uit en zij is pas in de lente jarig 😉 En als kinderen dan niet lief tegen haar doen mogen ze niet meer op haar kinderfeestje komen.
    Spannend hoor! Succes vijftachtigzestighonderd nachtjes slapen! 🙂

    • Gelukkig is het normaal kleutergedrag. ? Hier precies zo. Ik ga ondertussen hard nadenken over een thema. (help!)

Comments are closed.