Leuk uitje over de grens: Irrland

Ben jij uitgekeken op alle pretparken in Nederland en toe aan iets nieuws? Iets waar je bij voorkeur van het mooie zomerweer kunt genieten en je kinderen lekker hun gang kunnen gaan terwijl jij op je zonnebedje ligt? Dan heb ik een leuke tip voor je: Irrland.

In het Hemelvaartweekend zijn we heerlijk een weekend naar familie in Limburg geweest. Maanden geleden hadden we dit al gepland en eindelijk was het zo ver: op zondag zouden we naar Irrland in Duitsland gaan! Nadat de meiden al 100 x het filmpje op de site hadden bekeken waren ze blij dat het eindelijk weekend was!

Zaterdag zaten we een dagje aan het Leukermeer en zondagmorgen zaten we om 10.00 uur in de auto om naar Irrland te rijden. Dit bleek maar op 20 minuten rijden vanuit de familie in Limburg te liggen. We kwamen aan in de stromende regen. Hmmm, een kwestie van slechte timing, misschien? Mensen op de parkeerplaats zeiden echter stellig: ‘Binnen 10 minuten is het droog, ‘ en jawel: 10 minuten later liepen we met een bolderkar inclusief koelbox het park op!

Een boerderij- belevenis oase

Wat is Irrland, zie ik jullie denken? Het is een grote boerderij-belevenis oase! Voor €6,50 per persoon (1-99 jaar) heb je een hele dag plezier en alle attracties zijn bij de prijs in begrepen. Over het hele park staan meer dan 1.000 gezellige overdekte zitplaatsen ( Inclusief dakje, biertafel, banken en een ligbedje) met daarbij een barbecue. Je kunt er een bolderwagen huren en zelf kolen en vlees meenemen om gezellig te gaan barbecueën. Ook zijn er op het terrein villa’s te huur waar je bijvoorbeeld met een familie/groep de hele dag kunt vertoeven.

De meiden waren super enthousiast bij binnenkomst en bijna niet meer te houden. Hup, korte broek en hemd uit en op naar de waterglijbanen! Wij hadden ondertussen een lekker plekje gezocht en ons geïnstalleerd. Lotte en Lieve zijn 9 en 6 dus ze konden samen prima rond lopen en we hoefden niet constant met ze mee.

Ik heb ze toen we binnenkwamen even meegenomen en laten zien waar ze allemaal mochten komen en daarna zijn ze zelf op pad gegaan. Voor mijn eigen gemoedsrust hebben de meiden altijd een s.o.s bandje om waar mijn telefoonnummer op staat. Ze weten dat als ze ons kwijt zijn ze aan iemand moeten vragen om mij te bellen. Nog nooit nodig gehad, maar toch een fijn idee!

Sam hebben we in gehuurde de bolderkar gelegd en daar heeft hij 3 uur liggen slapen. Heerlijk! Daarna heeft hij lekker in het zand en gras gespeeld! Hij heeft zich prima vermaakt om onze zitplaats heen. Om en om zijn we bij de meiden gaan kijken en speelden we zelf lekker mee. We werden er vanzelf weer een beetje kind van: we zwommen in een maiszwembad, gleden van enorm hoge glijbanen af, liepen op een mega grote waterzak, klommen op een grote opblaastoren.

Wat was het een geweldige dag, en dan hebben maar een klein stuk van het Irrland gezien! Een dag is eigenlijk veel te kort! Eigenlijk zouden ze er een heel vakantiepark om heen moeten bouwen in plaats van die villa’s. Maar met 300.000 vierkante meter vol met palmbomen versierde groene oase lijkt het sowieso of je een dag op vakantie bent!

Ik zou zeggen, neem een kijkje op de site. Ik weet zeker dat jong en oud er een topdag heeft! En pssst, nog even voor de mannen: een halve liter koud bier kost er €1,50 😉 Het was een leuk dagje uit, voor een fijne prijs. Wij gaan zeker weer een keertje terug!

Filed under Dochterlief ervaart

Elize is (bonus)moeder, pedagogisch medewerker en bezige bij. Ze houdt van haar kinderen, haar man Hans en van knutselen. Voor Dochterlief.nl deelt ze onder andere haar leukste DIY's en kindvriendelijke uitjes.

2 Comments

  1. We zijn er ook geweest 2 jaar geleden Absolute aanrader. Lage entree, eerz duverse attracties en de kids hebben het er nog over!

  2. Ziet er echt super leuk uit! Even op ons vakantie uitjes to do lijstje zetten 🙂

Comments are closed.