Lunchen bij Fooddock Deventer

Dat wij in huize Dochterlief wel van een hapje en een drankje houden, is de vaste lezer vast niet ontgaan. Wij houden ook erg van het concept ‘foodhal’ en wat blijkt: ook in deze regio is er één. Fooddock Deventer is de eerste foodhal van Oost-Nederland.

Festivalgevoel op een ongebruikelijke plek

In de mooie stad Deventer, vlakbij de A1, zit Fooddock. Dit is een concept waarbij diverse intercontinentale keukens onder één dak zitten. De historische Zwarte Silo op het Havenkwartier is gevuld met lange tafels en kleine eettentjes en bij mooi weer kan je op een terras aan het water zitten. Het geeft echt een festivalgevoel, en dat op een hele ongebruikelijke plek.

Van sushi tot kebab en van friet tot tapas en saté, het is er allemaal te vinden. Lekker laagdrempelig en ideaal met (kleine) kinderen. Het aanbod van sommige deelnemers is wisselend en dat betekent dat je bij elk bezoek verrast kunt worden met een nieuw aanbod van lekker, vers bereid eten. Er staan ook tien vaste stands die puur en eerlijk eten aanbieden.

De nieuwe favoriet in huis

Bij binnenkomst liepen we meteen tegen een sushi/ dim-sum tentje aan. Je kan mij wakker maken voor beide dingen, dus de eerste keus was erg snel gemaakt. We bestelden een mix van gestoomde dumplings met eend, kip, groente en garnaal. Ik ben helaas allergisch voor schaal- en schelpdieren, dus mijn man mocht er twee met garnaal en ik at extra eend en groente.

De gezamenlijke conclusie na het eten van deze dumplings: dumplings zijn de nieuwe sushi, dumplings for president.

Mijn man spotte vervolgens dit eettentje waar echt hemelse geuren van de grill afkwamen. Aangezien wij geen vegetariërs zijn (sorry) bestelden we hier een proeverij met Turkse vleesspecialiteiten voor één persoon.

Ik herhaal: voor één persoon. De enthousiaste kok kwam twee vorken brengen en legde uit dat de couscous een dressing van garnaal bevatte (Fijn, dat scheelde mij weer een rondje medicatie ;)) en gaf daarnaast aan dat er onder het vlees (Lam, kip en rund) zelfgemaakte wraps lagen om alles mee te eten. Hij legde uit dat er namelijk bezoekers waren geweest die dachten dat dit servetten waren en er hun mond mee af hadden afgeveegd.

Ik ben geen grote vleeseter, maar deze schotel was heerlijk. Echt niets dan lof voor deze tent, ga dit eten, al is het maar om de leuke en gepassioneerde kok.

Vervolgens deelden de kleuter en ik een bakje frozen yoghurt met M&M’s en chocola ( Ik de frozen yoghurt, zij de M&M’s en chocola….) en dat was ook erg lekker. Verder kan je bij deze stand ook zelfgemaakte warme wafels met topping, baklava en verse yoghurt met fruit eten.

Daarna zat ik echt vol, maar heb ik nog wel even een rondje gelopen over de tweede verdieping, waar je onder andere deze kleurrijke tapas-stand tegenkomt.

Mocht je gek zijn op tosti’s, dan kom je hier ook zeker aan je trekken.

De kleuter wilde eigenlijk maar één ding: frietjes. En die haalde ze bij Hieper de Pieper. Ze zag mij foto’s maken en pakte meteen haar speelgoed fototoestel om deze favoriet vast te leggen. Rechts zien jullie de bar waar zowel thee, koffie en fris als alcoholische versnaperingen te krijgen zijn.

Vervolgens moesten de katjes bij Meneer Temaki ook echt door haar op de foto worden gezet.

Hier waren ze bij VT Wonen vast nooit opgekomen.

Even wat praktische informatie: pinnen wordt op prijs gesteld, er is een redelijk grote parkeerplaats en schoon sanitair en er kunnen bij Fooddock Deventer 250 mensen tegelijk eten.Wij hebben heerlijk gegeten en komen zeker nog een keertje terug!

Adres:

Havenkwartier
Zuiderzeestraat 2
7411 MC Deventer

Meer informatie lees je op hun website.