Lunchtip: Restaurant ‘t Elf Uur in Gorssel

In het weekend vinden we het lekker om met z’n drieën uitgebreid te lunchen. Onze dochter begint dit ondanks haar beperkte eetvoorkeuren steeds meer te waarderen en zo leren we steeds meer eetgelegenheden in onze omgeving kennen die kindvriendelijk en de moeite waard zijn. Vandaag zet ik daarom restaurant ‘t Elf Uur in Gorssel in de spotlights.

De huiskamer van Gorssel

In het mooie pittoreske dorpje Gorssel, gelegen in de bosrijke omgeving tussen Deventer en Zutphen is Restaurant ‘t Elf Uur gelokaliseerd. Op hun website noemen ze zich ‘de huiskamer van Gorssel’ en dat is terecht: een klein online onderzoek leert me dat het betreffende restaurant al 40 jaar bestaat en een begrip is in de omgeving. Bijzonder!

Het restaurant zelf is gezellig ingericht en doet daardoor huiskamer-achtig aan. Er zijn ruime tafels en met mooi weer kan je lekker buiten op het terras (wel aan een drukke straat) eten.

Pannenkoeken en burgers met bijzondere namen

De ambachtelijke pannenkoeken zijn bekend in Gorssel en de wijde omgeving, heb ik van horen zeggen. Ik heb ze nog niet zelf geproefd, maar heb ondertussen al een paar keer bij ‘t Elf Uur gegeten en ik kan alvast zeggen dat de pannenkoeken van mijn tafelgenoten er zeer smakelijk uitzagen en tot op de kruimel opgingen.

Zelf ging ik de keren dat ik hier ging dineren voor een van de vele hamburgers op de kaart. Zo at ik als eens een Instapmodel en een Truffeltrut en zeg nou zelf: alleen al door die bijzondere namen was ik benieuwd naar de smaak. Mijn favoriet van de twee was de Truffeltrut: een runderburger met spinazie, oude kaas, paddenstoelen, rode ui en truffelmayo.

Een oosterse salade

De laatste keer dat we bij ‘t Elf uur waren gingen we lunchen en koos ik voor de teriyaki salade met ossehaaspuntjes en sesamsaus. Ik kreeg een groot bord vol. Erg lekker, ik zou ‘m zo weer bestellen.

Mijn man ging voor een dubbele uitsmijter en onze dochter wilde patat met kipnuggets en appelmoes. Tussendoor vermaakte ze zich in de speelhoek. Ideaal, want zo kan je als ouders rustig eten.

Prijzen

Broodjes vanaf €8, pannenkoeken vanaf €7,25, en hamburgers vanaf €14 (inclusief patat)

Kindvriendelijk

8/10

Service

8/10

Info

Restaurant ‘t Elf Uur
Deventerweg 27
7213 ED Gorssel

7 dagen per week geopend vanaf 11 uur

Kende  jij ‘t Elf uur al?