Mama heeft weer s-t-r-e-s-s

Hoi allemaal! Ik dacht: ik neem de blog maar weer even over. Want die moeder van mij heeft weer eens stress en doet van alles, behalve bloggen. Ik snap niet waar zij zo druk mee is, hoor. Rustág, mama!

G-E-H-E-I-M-E-N

Papa en mama doen soberso vreemd. Dan zitten ze samen te praten en dan gaan ze opeens hele gekke woorden verzinnen. Het lijkt een beetje op wat ik nu leer op school met letters en zo, maar ook weer niet. Mama zegt dan bijvoorbeeld: ‘We moeten haar TEE AA AA ER TEE nog regelen.’ En papa zegt dan: ‘Oké. Wil ze dan zo’n vreselijk geval van EF ER OO ZET EE EN? Ah nee, écht?!’  ‘Ja,’ zegt mama dan. ‘Vreselijk. Ik heb Vaiana zo gepromoot maar nee hoor, mevrouw wilde per sé een EF ER OO ZET EE EN TEE AA AA ER TEE.’ ‘Lijkt me logisch om dat op de bestemming zelf te regelen,’ zei papa weer. ‘Ze wil een heel thema, trouwens.’ zei mama. Papa rolde met zijn ogen.

’Oh, en nog iets,’ zei mama. ‘ES IE EN TEE komt ook aan op de dag dat we in ons huisje mogen. Dus nu moet ik ook nog iets regelen voor in haar ES ZEE HA OO EE EN. Misschien wel een paar dingen, of niet?’  Papa: ‘Dat zal toch niet zo’n vaart lopen?’ Mama: ‘Tuurlijk wel. Dan zeggen ze natuurlijk in het ES IE EN TEE journaal dat ze hun ES ZEE HA OO EE EN mogen zetten dus we moeten wel wat. Ik koop wel wat bij de Hema.’ Papa: ‘Dus dat moet ook mee? Net als alle dingen voor haar VEE EE ER JEE AA AA ER DEE AA GEE?! Ik doe de dakkoffer er maar op.’

Mama doet echt gek. Papa ook.

Snappen jullie het? Ik niet. Net als dat ik niet snap dat ik van mama niet in de buurt van haar kledingkast mag komen. Ze zei dat ze haar kleren ging opruimen, maar het ziet er nog steeds vol uit. En er liggen allemaal sjaals en tassen op 3 gekke plekken. Die wil ik dan lenen, want ik ben al bijna 4 dus dan mag ik ook een tas en een sjaal zoals grote meisjes hebben. En dan gaat ze voor haar kast staan, krijgt rode wangen en zegt dan met een gekke hoge stem: ‘Wil je niet meer die tassen proberen te pakken?’

Er is dus iets met die kast. Ik wil steeds stiekem kijken, maar mama is gewoon áltijd in de buurt. Waarom toch? Ik denk dat het magie is. Dat elfjes haar vertellen dat ik wilde gaan kijken.

’Wat doe je toch spastisch bij die kast!’ zei papa. ‘Ik wist geen andere PEE EL EE KAA voor de ZEE AA DEE EE AA UU TEE JEE ES!’ zei mama. ‘Wat moest ik dan doen? Help jij trouwens een keer mee met IE EN PEE AA KAA KAA EE EN?’ ‘Maar hoeveel heb je dan?’ vroeg papa. *Gefluister* Papa: ‘Serieus?!’ ‘ Ik moest ook van je ouders iets kopen voor ES IE EN TEE en haar VEE EE ER JEE AA AA ER DEE AA GEE hoor!’ antwoordde mama geërgerd.

Mama zegt ook steeds dat ik bijna 4 ben en kijkt naar foto’s van toen ik nog een baby was. En dan doet ze helemaal sentibenkeel en zo. Gekke mama. Ik ga namelijk al bijna écht naar school. Ik heb al een beetje geoefend en ik vind het wennen best leuk. Maar of mama het wennen wel zo leuk vindt? Ik weet het niet hoor.

Deze week ga ik ook voor het laatst naar het kinderdagverblijf en daar doet mama ook al zo gek over. Ik ga mijn vriendjes best missen, maar ik weet zeker dat ik nieuwe vriendjes maak. Dat doe je toch op school, spelen met vrienden? En een beetje luisteren naar de juf en spelen en gymmen? Geen probleem, vind ik. Maar mama is al weken bezig met wat ik moet trakteren op mijn laatste dag. Zij heeft stress, zegt ze. Mij maakt het niet uit want ik lust toch geen groente en fruit. Geef iedereen toch sjokolaa, mama!

Ik heb een idee! Zal ik haar zeggen dat ik bij ons thuis wil trakteren? En dat dan IEDEREEN moet komen en dat we dan PER ONGELUK gaan spelen en dat het dan heel laat wordt en niemand meer naar huis kan en dat ze allemaal in mijn kamer moeten blijven slapen? Zouden ze er in trappen? Ik denk het wel. En dan gaan we als papa en mama slapen allemaal kijken in mama’s kledingkast met mijn zaklamp, cool! Weet je wat ik denk? Ik denk dat daar echte My Little Pony’s en kabouters wonen met Anna en Elsa in hun ijskasteel. Of er liggen gewoon truien, jurken en broeken, maar dat is een beetje saai.

Nou ja, jullie zijn sobieso weer een beetje bijgepraat. Ik meld me wel weer als ik 4 ben. Zeggen jullie trouwens even tegen mama dat het allemaal goed gaat komen? En kunnen jullie dan meteen vragen of ze op wil houden met die rare woorden? Dank jullie wel! Veel plezier op deze mooie dag! 

Photo by Aleyna Rentz on Unsplash

2 Comments

Comments are closed.