Met Nijntje de zomer door

Vooruit, het is niet meer zo heet dat de mussen van het dak vallen en ja, we hebben hier in Nederland misschien iets meer regen gehad dan wenselijk is, maar toch: HET IS ZOMER! Ook Elise’s vriendinnetje Nijntje viert de zomer met 3 nieuwe boekjes!

Nieuwe Nijntje boekjes!

Elise is nog steeds gek op het beroemdste konijn van Nederland. Alhoewel de interesse in de originele boekjes iets minder wordt, is ze bijvoorbeeld heel erg fan van de Nijntje app, en ook de nieuwe tekenfilmserie van Nijntje en haar vriendjes is nog steeds favoriet. Geïnspireerd op deze tekenfilmserie zijn er nieuwe, moderne Nijntje boekjes ontwikkeld.

In elk deel van deze boekjes ontdekt Nijntje samen met haar vriendjes de wereld om zich heen. Samen beleven ze kleine en grote avonturen. Uit deze serie zijn al eerder drie boekjes verschenen: ‘Oma’s perentaart’, ‘Nijntje en de onweersbui’ en ‘Nijntje in de bibliotheek’.

Daarom is het ook extra leuk dat er 3 nieuwe Nijntjeboekjes zijn uitgebracht met als thema ‘zomer’. Ze gaan over zomerse situaties waar je peuter of kleuter zich in kan herkennen. Ideaal voor als je nog op vakantie gaat of juist om samen terug te kijken naar de fijne tijd die jullie hebben gehad.

Nijntje gaat kamperen

Nijntje en haar vriendjes gaan kamperen. Ze slapen in de tent in de tuin van Betje Big. Maar dat is nog best spannend, met al die enge schaduwen. Wie loopt er toch om hun tent?

Nijntje maakt een zandkasteel

Nijntje is verdrietig, haar zandkasteel blijft instorten. Dan gaat ze maar schelpen verzamelen. Nina wil wel een handje helpen. Zou het Nijntje lukken om een mooi zandkasteel te bouwen?

Nijntje en het zomerfeest

Op het zomerfeest mag Nijntje helpen bij het restaurant van Betje. Als een echte serveerster neemt ze bestellingen op. Maar wat had iedereen ook alweer besteld?

Welk boekje is favoriet?

Elise had al meteen een favoriet: Nijntje en het zomerfeest. In dit boekje mag Nijntje namelijk helpen in een restaurant en dat is een situatie die ze wel herkent. Bij opa en oma in het restaurant mag ze ook wel eens de tafel dekken, en als het aan haar ligt schreeuwt ze de bestellingen ook gelijk even over de toonbank. Een goede voorbereiding is het halve werk, toch?

Ook de andere 2 boekjes vindt ze leuk. Ze is gek op het strand en met name op schelpen zoeken, dus ‘Nijntje bouwt een zandkasteel’ doet het ook goed. En ook het boekje over het kamperen is herkenbaar en leverde meteen al vragen op over wanneer wij ‘op vekansie’ gaan. Kortom, van haar niets dan lof.

Wat mij betreft zijn dit leuke boekjes om de Nijntje collectie van je kind uit te breiden. Ik heb alleen een maar: ze zijn niet zo stevig als de originele Nijntje boekjes en hebben geen harde kaft. Dat maakt ze aan de ene kant makkelijk mee te nemen, maar aan de andere kant ook kwetsbaar.

Alle Nijntje boekjes kosten €4,95 en zijn onder andere verkrijgbaar bij Bol.com

Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking en bevat een affiliate link. Voor meer info: lees mijn disclaimer.

Filed under Dochterlief leest
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

  1. De vraag wanneer “gaan wij op vekansie” is een stuk beter dan die van onze peuter: “wanneer gaan we naar de noordpool”?–ook geïnspireerd door Nijntje 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.