Mijn eerste maand op school

Goedemorgen op deze mooie dag! Mijn moeder is een beetje druk, dus ik vond het een mooi moment om haar laptop te kapen en jullie te vertellen hoe mijn eerste maand op school was.

Een valse start

Eigenlijk ben ik de eerste week van december al begonnen op school. Ik vond het super spannend, maar wel leuk spannend. Mama vroeg of ik vlinders in mijn buik had, maar ik had toch zeker geen vlinders opgegeten? Hoe kan je dan vlinders in je buik hebben?! Nou ja, eigenlijk vond ik mijn eerste schooldag dus een beetje eng, maar al snel zag ik dat ik een eigen stoeltje had met mijn naam erop. En mijn juf was superlief, en de school was zo mooi versierd voor Sinterklaas! Dus ik zwaaide papa en mama uit (mama had volgens mij iets in haar oog gekregen want ze was zo aan het knipperen en snuiven) en toen zat ik dus op school.

Op vakantie in Limburg was ik al een beetje ziek. Ik moest steeds heel erg hoesten en had keelpijn, dus mama had me al die lekkere hoestsiroop gegeven en paracetamol. Het ging alleen niet over. Na mijn eerste week op school moest ik ook nog spugen van het hoesten, en toen ging mama met mij naar de dokter. Dat was vet cool, want ik wil later ook dokter worden. Dus de dokter ging luisteren met de steta….stota…dinges, en toen hoorde ze iets wat niet goed was. Ik kreeg een súper vies medicijn mee, het leek op melk maar het smaakte nóg viezer. Daarna leek ik weer beter te zijn, en kon ik weer naar school. Eindelijk, want ik wist dat Sinterklaas snel zou komen en daar had ik echt zin in.

Nou ja, en toen moest ik dus wéér spugen en hoesten, en had ik hoge koorts. Mama ging weer met mij naar de dokter, en die kwam weer met die stita…stata…dinges, en wat denk je? Moest ik wéér zo’n vies medicijn gaan slikken. Het was nog viezer dan poep. Yuk. Maar weet je wat ik het ergste vond? Toen kon ik niet naar Sinterklaas op school. En ik heb zelfs geen Kerstdiner gehad op school, omdat ik zo moe was en steeds koorts had. Gelukkig kon ik nog wel een lichtje kleien voor het Glazen Huis, en die heeft mama toen gekocht voor veel geld. Mijn school heeft heel veel centjes verdiend voor kinderen zonder hun milies. Wat zeg je, mama? Oh ja. Families, bedoelde ik.

Kerstvakantie, maatjes en misgelopen speelafspraakjes

En toen was het opeens al kerstvakantie en hoefde ik 2 weken helemaal niet naar school. Het was wel fijn, want papa en mama waren ook veel vrij en we hebben lekker uitgeslapen, geluierd, heel veel dingen opgeruimd (Papa en mama dan, niet ik. Duh. Ik ben maar een klein kindje.) en gezellige dingen gedaan. En toen was ook het 2e medicijn helemaal op en hoefde ik niet meer zo te hoesten. Dus toen kon ik na de kerstvakantie weer naar school.

Op school heb ik trouwens een maatje. Dat is een ouder kindje dat voor mij zorgt en mij met alles helpt. Mijn maatje is heel lief en aardig. Als iemand niet lief tegen mij doet, zegt ze er wat van. En als ik de rits van mijn jas niet goed dicht krijg, dan helpt ze mij ermee. Laatst kwamen we haar met haar mama tegen bij het tuincentrum. Ik zat alleen in een brandweerauto in de draaimolen, en toen kwam ze naast mij zitten omdat ze mijn maatje is, en maatjes letten áltijd op elkaar. Dat kwam ze toen ook  speciaal aan mijn mama vertellen, en mama had toen weer iets in haar oog en zei tegen papa: ‘Zo lief! Veeg me op!’ Maar ik zag toch echt dat mijn mama gewoon stond en niet opgeveegd hoefde te worden.

Wat ik jammer vind van school, is dat ik niet zo veel kan spelen met kindjes als school is afgelopen. Ik ga 2 keer naar de BSO, 2 keer naar opa en oma en 1 keer naar mama. Dus de kindjes kunnen niet altijd komen spelen als ik wil, want zij moeten ook vaak naar opa en oma, de BSO of met hun mama’s mee. Maar ze willen wel al graag met mij spelen. Mama zegt nu dat dit wel op de donderdag kan, als ik met mama thuis ben. Maar dan moet ze wel het hele huis eerst schoonmaken en kennis maken met de ouders van die kindjes. Gekke mama! Als de deur van mijn speelkamer maar open kan vind ik het goed, hoor.

Ik ben heel blij dat ik naar school mag, maar soms mis ik het wel dat ik niet op mama’s vrije dag lekker lang met haar kan knuffelen in bed. Mama mist dat ook. Gelukkig is er vaak vakantie en hebben we op school ook wel eens een dagje vrij. Dat vind ik dan extra gezellig! Maar ik vind soberso alles gezellig.

Mama vroeg trouwens of ik aan jullie wilde vragen hoe jullie kindjes het op school vinden en of jullie al speelafspraakjes hebben gemaakt. Nou doei allemaal! Veel plezier vandaag en tot de volgende keer!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.