Mijn eerste schoolreis is een feit

Oh me kot mensen, ik heb weer iets fantastisch meegemaakt hoor! Dit moet ik gewoon met jullie delen: ik ben laatst op schoolreis geweest!

Ik was eerst wel een beetje zenuwachtig, want ik zou met de hele klas met de bus naar een binnenspeeltuin gaan in een andere stad. De hele school ging trouwens op schoolreis: álle kleutergroepen en de grote school. Er waren veel bussen joh, er stond gewoon file! Ik wil trouwens een eigen bus voor mijn verjaardagsfeestje. Om zelf in te rijden dan hè. Je moet gewoon sturen en met je voet ergens op drukken. Help me te herinneren dat ik dat nog tegen mama moet zeggen.

Waar was ik ook alweer gebleven? Oh ja, de bussen. Die kwamen dus allemaal te laat. We zouden vertrekken om 8.30 maar toen bleek de bus van groep 6 in de file te staan en daarom kon helemaal niemand vertrekken. Papa en mama hadden me al naar mijn klas gebracht en ik mocht mijn jas aanhouden, en daarna moest ik een klasgenootje zoeken om mee in de rij te staan voor de bus. Nou, ik dacht dat het gewoon een grapje was van de juf en papa en mama, zo lang moesten we wachten in de klas.

Papa en mama hebben dus ook heel lang buiten gewacht met de andere papa’s en mama’s: wel drie kwartier. Ik weet ook niet hoe lang dat is, maar het zal wel ongeveer een week zijn. Daarna mochten we allemaal achter elkaar naar de bus lopen, heel cool, het leek net een mamanaise. Je weet wel, wat je doet als het carnaval is. Wat zeg je, mama? Nee, het heet een mamanaise! Dat weet ik echt zeker!

Nou weet ik dus wéér niet wat ik wilde vertellen….Oh ja. Dus wij gingen in mamanaise naar de bus lopen, en toen hoorde ik heel hard mijn naam aan de andere kant van de straat. Was mama naar me aan het roepen en me aan het filmen en papa naar me aan het zwaaien. Alle papa’s en mama’s stonden er gewoon en volgens mij waren veel mama’s verkouden want ze pakten allemaal zakdoekjes.

Toen mochten we een plekje uitzoeken in de bus en ik zat bijna vooraan bij het raam met mijn vriendinnetje. Het waren hele zachte stoelen en ik had lekker veel ruimte. De buschauffeur was heel grappig geloof ik, al snapte ik niet al zijn grapjes, dus ik ben gewoon maar mee gaan lachen. Anders was het zo zielig voor hem.

Er gingen ook een aantal mama’s mee op schoolreis. Mijn mama niet, want dan had ze maar meer moeten helpen op school. Eigen schuld dikke bult, mama! Ik ben lekker met de mama van mijn vriendinnetje mee gegaan, en we zijn wel duizend keer samen van de hoge glijbaan af geweest. Vet cool, die kwam uit in een hele grote ballenbak! En ik ben geschminkt als piraat, want die binnenspeeltuin was een soort piratenschip. Wel als meisjespiraat natuurlijk, met een hartje op mijn wang. Heel belangrijk, want ik ben toch zeker geen jommetje.

Er was ook een soort spookhuis, maar dat vond ik echt te eng. Ik kijk graag naar spooktekenfilms, maar ik hoef geen echte spoken te zien hoor. En er waren heel veel speeltoestellen, en oh me kot, toen kregen we ook nog patat en een ijsje als toetje!

Het was de leukste dag OOIT. Of nee, Disneyland was ook heel leuk. Misschien kunnen we daar de volgende keer wel naar toe met school. Even aan mama zeggen dat ze dat aan de juf moet vragen. Oh, mama zegt dat ik dan moet logeren in een hotel omdat het helemaal in Frankrijk is. Wat is het probleem precies, mama?

Daarna wilde niemand meer naar huis, dus waren we te laat bij de bus. Dat wisten de papa’s en mama’s alleen niet, dus mama heeft een uur gewacht op de bus want er waren ook heel veel auto’s op de terugweg. En weet je wat ik het grappigst vond? Dat de buschauffeur toen expres de papa’s en mama’s voorbij reed en wij ons hadden verstopt onder de stoelen. Dus toen dachten de papa’s en mama’s dat we bij de speeltuin waren gebleven. Hierrelarisch!

Ik was toch wel blij om mama weer te zien hoor. Het was best spannend om zonder haar weg te gaan met mijn klas. Maar ik heb heel veel nieuwe vriendjes uit andere klassen gemaakt, dus dat betekent dat er meer kindjes op mijn verjaardagsfeestje kunnen komen. Ik ga even met mama in gesprek over een grote roze bus en een unicorn-springkussen in de tuin. Tot de volgende keer!

Photo by Denisse Leon on Unsplash