Mijn favoriete ouder-kind liedjes

john mayer daughters

Vanuit mijn opvoeding heb ik eigenlijk allerlei muziekgenres mee gekregen en werd er ook bewust met mij naar muziek geluisterd.  Met positief effect, want ik ben nog steeds gek op muziek en luister het liefst de hele dag naar mijn favoriete artiesten. Sommige liedjes horen echt bij een bepaalde periode uit mijn leven. Toen ik zwanger was heb ik bepaalde liedjes echt grijs gedraaid. In deze blog deel ik enkele van die liedjes met jullie. Misschien kunnen jullie wel wat inspiratie gebruiken voor het branden van een CD voor jullie kind.

(Nee wacht, wie doet dat nog tegenwoordig? Hallo, het is 2014!)

Herstel: misschien maken jullie ooit nog eens Spotify-playlist voor jullie kind waar deze nummers op staan.

Onderstaand nummer van Kim Wilde ken ik als kind van de jaren 80 uit mijn hoofd. Nou ja, ik was 8 jaar, dus ik zong het fonetisch mee. Toen ik zwanger was van mijn dochter kreeg het nummer opeens een hele nieuwe betekenis. Hieronder de nieuwe versie uit 2006.

I watch you sleep in the still of the night
You look so pretty when you dream
So many people just go through life
Holding back, they don’t say what they mean
But it’s easy for me
Since you came

Dan een populair hedendaags nummer, namelijk van The Lumineers. Wat heb ik die veel gedraaid! Het gaat niet specifiek over een kind, maar ik kreeg altijd kippenvel als ik het hoorde. Gewoon een erg lief liedje. Simpel maar doeltreffend.

Als moeder van een dochter mag John Mayer met “Daughters” ook niet ontbreken in de lijst.  Toch wel één van zijn mooiste nummers. En deze live versie is perfect!

Verder een nummer van Claudia de Breij, dat ik nog steeds niet met droge ogen kan luisteren. Echt, ik heb het geprobeerd, maar het lukt me niet. Eerst gaf ik de zwangerschapshormonen de schuld, toen het ontzwangeren, maar nu heb ik geen excuus meer. “Jouw Liedje” komt nog steeds keihard binnen.

Wat zijn jullie favoriete ouder- kind liedjes?

Follow my blog with BloglovinFacebook & Instagram

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

4 Comments

  1. Pingback: Personal update #14: dit was maart 2017 - Dochterlief.nl

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.