Mijn favoriete series op Netflix

netflix-television

We ‘Netflixen’ lang niet elke avond – er moet immers ook gewoon geblogd worden ūüėČ – maar in het weekend plannen we altijd wel een avondje in. Inmiddels heb ik zo mijn favoriete series. Ik deel er 3 met jullie.

The Killing

The Killing is zo’n serie waarvan we 2 seizoenen hebben gekeken binnen 2 weken. Het kan zelfs korter zijn geweest, aangezien we ongeveer 3 afleveringen per avond hebben gekeken. Verslavend, spannend en aangrijpend. Het verhaal over de moord op Rosie Larsen greep me af en toe naar de keel. Nu we seizoen 2 hebben afgesloten, gaan we binnenkort starten met seizoen 3, waarin¬†Sarah Linden en Stephen Holder de volgende moord op gaan lossen. I can’t wait!

Luther

Ook alle afleveringen van Luther draaiden we er binnen een mum van tijd doorheen. Wát een goede serie! Idris Elba speelt de sterren van de hemel als de eigenwijze Detective John Luther, wiens toewijding voor zijn vak een vloek en een zegen is voor hem zelf. Naar mijn mening zijn er veel te weinig seizoenen van deze serie gemaakt. Er gaan geruchten dat Luther nog éénmaal terugkeert op de BBC, maar deze heb ik vooralsnog nergens echt bevestigd gezien. Gemiste kans!

Modern Family

Wat betreft Modern Family heb ik jarenlang onder een steen geleefd. Ik las er wel eens wat over, maar vergat het steeds te kijken. Totdat ik in verband met een zieke dochter een keer overdag Netflix opzette en hier de eerste aflevering van keek. Wat een ontzettend grappige serie! Modern Family gaat over 3 verschillende gezinnen die allemaal één grote familie vormen. De serie geeft een hilarische kijk op het leven van deze drie gezinnen, hun onderlinge samenhang en de vele herkenbare situaties uit het gewone dagelijkse leven. Modern Family heeft verschillende prijzen gewonnen, en dat is zeer terecht. Gelukkig heb ik nog 6 (!) seizoenen te gaan, dus laat die herfstavonden maar komen!

6 Comments

Comments are closed.