Mijn leven als moeder in tweets #1

Zoals ik ooit al eerder schreef beschouw ik Twitter soms net als mijn digitale buurtkroeg. Ik vind het dan ook heerlijk om mijn leven als moeder in Tweets te beschrijven. Niet alleen om te ventileren, maar ook omdat ik zo de uitspraken van mijn kleuter kan vastleggen.

Het leek me dan ook een goed idee om eens te testen of ik genoeg materiaal heb voor een nieuwe rubriek op deze blog: ‘Mijn leven als moeder in Tweets’. Lilian van Mindstones inspireerde me: zij deelt maandelijks namelijk haar Tweets met haar volgers.

Moederdagperikelen

 

Mijn kleuter draait haar hand niet om voor het bedenken van een creatieve oplossing.

Lieve mama…geloof ik

Soms komt ze onverwacht heel lief uit de hoek.

Zo fijn, die onvoorwaardelijke liefde van een kind.

Ook al heeft ze me nu door.

Bijdehand? Welnee…

Ze wordt door schade en schande wijzer.

Ze kan ook prima verbanden leggen in andere talen.

En durft een punt te maken.

Het ouderschap gaat soms niet over rozen

Ik zou de bedenker van het volgende liedje graag op zijn of haar sokken en met een blinddoek om in een kamer vol legoblokjes willen gooien.

Maar als ze eenmaal slaapt, hebben mijn man en ik eindelijk eens tijd voor elkaar.

Alhoewel ik dan weer niet snap waar mijn man soms zo moe van is, want hij wordt nooit door haar gestoord als hij slaapt. 😉 Is er hier één moeder in de zaal die wel mag (uit)slapen van haar kind? Nou? Weet je: láát ook maar. Ik wil het niet eens weten.

Gelukkig denkt mijn kind wel na over oorzaak en gevolg.

Wat vinden jullie: is dit voor herhaling vatbaar? Want dan zal ik eens door mijn Twitter-feed scrollen en meer uitspraken van De Kleuter vast gaan leggen. Deze leeftijdsfase is namelijk stiekem te leuk om dat niet te doen.

(Volg me ook gerust op Twitter voor mijn intellectuele en diepzinnige uitspattingen.)

Headerfoto door Rawpixel via Unsplash

Filed under Dochterlief groeit op
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

3 Comments

  1. Ik vind het leuk! Als Diwmotz het kan, dan kan jij het zeker! Jouw tweets over je dochter zijn altijd zo leuk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.