Mijn leven als moeder in tweets #2

Het eerste deel van deze rubriek bleek een doorslaand succes en dat had ik eigenlijk niet aan zien komen. Maar ik ben de beroerdste niet: ik maakte een selectie uit mijn tweets van de afgelopen paar weken. 😉

Je moet er iets voor over hebben

Het leek er even op dat we deze fase achter de rug hadden, maar helaas is het sinds deze week weer zo ver. In combinatie met het warme weer van de afgelopen week is dat geen succes, want ik drink me een ongeluk en moet dus heel vaak plassen. Maar over 10 jaar moet ik haar vast zelf wekken, toch? Tóch?!

Eén van de grote mysteries des levens

Wie het weet mag het zeggen. Alvast bedankt.

Kittige speeldates

Wat kunnen meiden onder elkaar toch heftig zijn! De kleuter heeft vaste vriendinnetjes om mee te spelen, maar juist met die meisjes kan het best wel knallen. Gehuil, getrek met speelgoed en gegil “Je bent niet meer mijn beste vriendin!’ ‘Jij ook niet meer van mij!’ Om vervolgens hand in hand naar buiten te vertrekken en mij stomverbaasd achter te laten. En dat ze dan glunderend tijdens het avondeten zegt: ‘Was zó gezellig vandaag, mama!’

Dat is met jongens niet zo, toch?

Sorry, mevrouw Mier

Wij hadden de afgelopen maand echt een mierenplaag hier in huis, en toen niets leek te helpen kochten we zo’n huisje met gif er in. Dag mieren! Daar moet ik als moeder kennelijk niet té lang over na denken, want ik haal me van alles in mijn hoofd. Stomme tekenfilms.

Terechte vraag

De kleuter had in haar klas honderduit verteld over haar vakantie naar Engeland, de treinreis en haar andere avonturen. Ze was er ook van overtuigd dat ze vloeiend Engels kon praten (krijgt ze op school) en maakte er voor het gemak een fantasietaal van. Haar vriendinnetje knikte begrijpend en stelde vervolgens bovenstaande vraag aan haar.

De laatste loodjes wegen het zwaarst

Na ons tripje moest E. nog een paar weken naar school, en daar had ze niet echt de puf meer voor. Ik ook niet, trouwens. Elke ochtend zagen we er allebei uit alsof we aan een koffie-infuus moesten worden gehangen. Maar we hebben het gered en ze sloot haar eerste schooljaar goed af!

Scherp

Volgens mij duurde het bij mij een paar jaar langer voordat ik dit door had. Jammer hoor.

Mijpaaltje

Afgelopen maand kreeg de kleuter haar allereerste uitnodiging voor een kinderfeestje van school. Ze hebben zich enorm uitgeleefd op een kinderboerderij en het was zo leuk om al die stralende gezichten te zien. Uiteraard gaf het ook stress, want wat doe je met 6 kinderen midden in de winter?! Over 4 maanden zijn wij namelijk alweer aan de beurt.

Verstoppertje spelen met een kleuter

Ze heeft op zich wel door hoe het spel werkt, maar het zit ‘m nog een beetje in de details.

En dan is het eindelijk zomervakantie….

Ongelofelijk. Are you kidding me?

Subtiele hint

Ze regelt haar speeldates zelf wel even. En het gaat haar nog niet snel genoeg, want er wordt gemiddeld 2 keer per week geïnformeerd of we niet ‘even’ richting het zuiden kunnen rijden omdat ze met Breg en Lau wil ‘bollelen.’

Triomf!!!

Ja, jullie lezen het goed. Ik heb vaker wat door laten schemeren over hoe slecht mijn kleuter met vlagen eet, maar de laatste tijd gaat dit echt met grote sprongen vooruit en durft ze meer dingen te proeven. Zou het overdreven zijn om een vliegtuigje met spandoek over te laten vliegen?

All by myself

Kennen jullie die scène uit de allereerste Bridget Jones-film, waarin Bridget meezingt met Céline Dion? Dit was zo’n moment in het leven van onze kleuter, maar zelfs de microfoon had er genoeg van. Er zullen best wat buren mee gelachen hebben….

Iedereen is gek, behalve ik

Sorry, opa.

Doorzichtige nagellak

Tot zover deel 2. Ik ga weer druk Twitteren om deel 3 vol te krijgen. 😉

Photo by freestocks.org on Unsplash

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

1 Comment

  1. Kleuters zijn zó grappig! ? En de eerste is herkenbaar, zodra ik ‘s ochtends naar de wc ga zijn kleuter én baby wakker… Waarom?!

Comments are closed.