Missie Moederdag geslaagd!

Hallo allemaal, wat fijn dat je er bent! Ben je voor het eerst hier, of ben je al bekend? Stamp met je voeten…o, sorry. Leuk liedje, hè? Ik was helemaal afverleideld.

Hoi, hier ben ik, de kleuter! Mijn moeder is aan het schoonmaken, want we krijgen zo bezoek. Heb ik mooi even tijd om een artikel te typen, want jullie hebben mij gemist hè?

Het is bijna Moederdag en ik heb daar zo ontzettend veel zin in! Alles gaat volgens plan. Ik heb aan mama gezegd dat ik een tekening voor Moederdag voor haar zou maken en ook al wat er precies op zou staan. ‘Leuk schat!’ zei ze, maar mama vindt alles leuk wat ik doe. Behalve toen ik besloot mijn handen zwart te verven met de watervaste stift, dan.

Die tekening, dat is natuurlijk niet mijn cadeau. Ik ben er de hele week druk mee geweest op school. De juf had met ons afgesproken dat we moesten zeggen dat er maandag een glazen potje mee naar school moest voor het kweken van een plantje. Mama had er speciaal op zondagavond 23.00 nog mopperend een jampot voor leeggehaald en schoongemaakt. Stap 1, voorwerp voor missie Moederdag: check.

Mama vroeg nog: ‘Is dat potje voor een werkje? Voor Moederdag misschien?’
‘NEEHEE,’ had ik gezegd. ‘We gaan een aarbeienplant kweken.’
‘Huh?’ zei mama. ‘Laatst had je ook al een tomatenplantje mee naar huis.’
‘Omdat euh…het belangrijk is voor de bij! Red de bij-hij-hij, laat ze vliegen laat ze zoemen, red de bij!’ zong ik snel.

Geniale oplossing. Ik hoorde nog dat ze tegen papa zei dat ze vond dat de kinderen van tegenwoordig zo lief zijn voor de natuur en dat ze me mee zou nemen naar een moestuin. Stap 2: mama afleiden van missie Moederdag: check.

De hele week was ik dus druk op school. Maar ik had niet goed opgelet. De missie liep gevaar. Er zat verf in mijn haar toen ze me woensdag weer zag. ‘Ik hou gewoon van verven!’ zei ik al voordat ze er iets van kon zeggen. ‘VOORAL met ROZE verf. Woohoo, verven!’

‘Oké,’ zei ze. Pfiew.
‘Wat heb je gemaakt dan?’ vroeg ze. Ommekot, rustig blijven. Denk na!
‘Een…een…schilderij.’
‘Zit het in je tas?’
‘Nee. Ik heb een schilderij voor D. gemaakt.’
‘Voor D?’
‘Voor D, ja. Die houdt namelijk van roze schilderijen! En nu ben ik klaar met praten oké doei.’
Stap 3: missie Moederdag ontkennen. Check.

Vandaag moesten we een tas mee nemen voor het cadeau. Ik heb het toen snel uit de tas gehaald en op mijn kamer neergezet, en een waarschuwingsbord gemaakt. Ze mag er nu tot zondag niet komen. Top idee, want nu kan ik net zoveel rotzooi maken als ik zelf wil. Dit gaat helemaal volgens plan! Ze heeft geen idee wat het is.

Ik heb alleen gezegd het een groot geheim is dat het cadeau van glas is, dat het licht geeft in het donker en dat je er een kaarsje in kan doen en dat het roze is. Ze zal zó verrast zijn zondag!
Missie Moederdag geslaagd.

Ik ben zó goed in geheimen bewaren. Later word ik een spion.