My Little Pony: De Film

Voor mij is My Little Pony jeugdsentiment: als klein meisje had ik er verschillende en ik speelde er veel mee. Elise is wat dat betreft minder een meisje-meisje, maar toen ze een film uit mocht kiezen wilde ze echt heel graag naar de bioscoopfilm van My Little Pony. 

Voor 6 jaar en ouder

Toen ik een kijkje nam op de site van de bioscoop kwam ik erachter dat deze film voor 6 jaar en ouder was gecategoriseerd. Elise is dan wel bijna 4, maar tussen 4 en 6 jaar zit natuurlijk een wereld van verschil qua ontwikkeling. Ik besloot de gok toch te wagen. Bij de bioscoop deden ze niet moeilijk en ik zag een meisje van dansles die ook samen met haar moeder naar My Little Pony ging. Ik ging er dus van uit dat het wel los zou lopen.

Het verhaal

In My Little Pony: De Film staat de toekomst van Equestria op het spel wanneer Storm King het kasteel Canterlot binnenvalt en de magie van de pony’s dreigt te stelen. Dat is het begin van een groot avontuur waarin de pony’s samen met nieuwe vrienden aan een reis beginnen die hen voor het eerst buiten de muren van hun bekende wereld brengt. Op zoek naar hulp om Equestria te redden beklimmen de pony’s magische bergen, zwemmen ze in een wereld onder zee en bevinden ze zich op een vliegend piratenschip. Genoeg ingrediënten voor een bioscoopfilm van 99 (!) minuten lang!

Wat vonden wij ervan?

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik was best een beetje geshockeerd. In mijn herinnering was My Little Pony lief, schattig, roze en vol met zoete liedjes en regenbogen. Deze film was met vlagen best volwassen, grimmig en soms best eng. Er zitten echte slechteriken in deze film en ook het karakter Tempest Shadow, de pony die over is gestapt naar ‘The Dark Side’, vind ik vrij heftig voor hele kleine kinderen. Gelukkig bleek ze een klein hartje te hebben.

Het thema van de film is vriendschap, en dat is natuurlijk een herkenbaar thema voor veel kinderen. Een positief punt is dat ze door deze film leren om verder te kijken dan hun neus lang is. Verder vond ik het leuk om te zien hoe de verschillende karakters van de pony’s naar voren kwamen.

De film bevat leuke humor, die ik als volwassene goed snapte maar die mijn bijna 4-jarige af en toe compleet mistte. Zij had het hoofdzakelijk over boze pony’s en monsters, en was helemaal verliefd op de zeemeerminpony en op Songbird Serenade, het karakter dat gebaseerd is op zangeres Sia. Die laatste verzorgde in de film overigens een spetterend optreden waarbij Elise echt niet stil kon blijven zitten. Ik had de link met Sia nog helemaal niet gelegd, en vond het een aangename muzikale verrassing. Uiteraard heeft de film ook een happy ending, dus eind goed, al goed. Ik ging met een huppelend meisje de zaal weer uit.

Conclusie; voor jonge kinderen die snel bang zijn zou ik deze film niet aanraden. Voor de wat nuchtere types zoals de mijne kan de film prima gekeken worden vanaf een jaar of 4.

My Little Pony: de film draait sinds kort in alle Nederlandse bioscopen.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.