Netflix-tips voor papa’s (of stoere vrouwen)

De afgelopen dagen waren we allemaal ziek in huize Dochterlief. Laat ik dat beschouwen als een mijlpaal, want zo vaak zijn we -gelukkig!- niet tegelijkertijd ziek. Extra vervelend was de discussie over wat we wilden kijken op Netflix. 😉 Maar elk nadeel heeft z’n voordeel: ik deel daarom vandaag eens de favoriete Netflix-series, een favoriete docu en een favoriete film van mijn man. Voor andere mannen of vrouwen die niet houden van die typische vrouwenfilms- en series.

White Rabbit Project

Fans van Mythbusters verzamelen: Tori, Grant en  Kari hebben een nieuwe serie op Netflix! Elke aflevering heeft een ander thema, variërend van Superhelden tot historische ontsnappingspogingen en bijna alles wordt door het team zelf getest met spectaculaire en hilarische stunts.

Eerlijk is eerlijk; mijn eerste gedachte was dat het concept zijn beste tijd gehad zou hebben. Ik had het mis: wat is dit ontzettend goed in elkaar gezet en wat een leuk team is het toch ook! We keken bijna het gehele 1e seizoen af en kijken stiekem al uit naar het 2e seizoen.

Top Gear

Helaas: Jeremy Clarkson, Richard Hammond en James May zijn verhuisd naar Amazon en Top Gear zal nooit meer hetzelfde zijn. Wij hebben het nieuwe seizoen met het nieuwe team in ieder geval na 2 afleveringen voor gezien gehouden. Maar lang leve Netflix, want er zijn 5 seizoenen met het oude team terug te kijken!

Dat dit voor mij ook geen straf is geef ik eerlijk toe. Als je getrouwd bent met een autoliefhebber ontkom je er natuurlijk niet aan om mee te kijken en ik kan met name de humor en chemie tussen de presentatoren enorm waarderen. Onze dochter kijkt ook mee en discussieert al met haar vader over Ferrari’s en Lamborgini’s en kiest in elke aflevering een ‘nieuwe auto voor mama uit.’ Meestal een Porsche.

APEX: The Story of the Hypercar

Had ik al gezegd dat ik getrouwd ben met een autoliefhebber? Dan is dit nu wel duidelijk. Op Netflix kan je enorm veel interessante documentaires vinden en dit is er een van: een autofabrikant brengt zijn revolutionaire, milieuvriendelijke hyperauto op de markt. Volgens mijn man enorm boeiend, maar ik haakte af vanwege gebrek aan entertainment.

The Bridge

Ondanks dat ik gek ben op spannende series, had ik moeite om mijn aandacht bij deze serie te houden. Best gek, want The Bridge bevat interessante personages, een goed verhaal en een bijpassende spannende omgeving. Misschien moet ik me teveel concentreren op het volgen van de ondertiteling (de serie is in het Deens/ Zweeds) maar ik haakte halverwege af. Maar mijn man, en vele fans met hem, vindt deze serie geweldig.

Star Wars: The Force Awakens

Wie onze persoonlijke lovestory heeft gelezen, weet dat Star Wars een cruciale rol speelt in het geheel. Man moest de nieuwste film nog terugkijken en ik keek af en toe even mee, maar sorry: mij boeit het echt niet. Al vond ik de terugkeer van Carrie Fisher als generaal Leia wel mooi. Volgens mijn man bevatte het verhaal vooral wat veel herhaling. Ondanks dat kon ik een kanon laten afgaan in de woonkamer want hij zat er helemaal in. Heb je ‘m nog niet gezien en ben je fan? In dat geval moet je echt kijken.

Heb je nog aanvullingen? Ik (of eigenlijk mijn man) leest ze graag!

2 Comments

Comments are closed.