Ontbijten bij Engel Winkelcafé in Zwolle

Een tijdje geleden waren mijn man en ik samen een ochtend vrij en gingen we ontbijten bij Engel Winkelcafé in Zwolle, een plek waar ze onder andere hemelse wentelteefjes serveren.

Dit knusse winkelcafé is een van de weinige plekken in Zwolle waar je ‘s ochtends vroeg al van een vers gemaakt ontbijt met een gekookt eitje kan genieten, terwijl je rustig opstart om aan je (werk)dag te beginnen. Zo is vroeg opstaan helemaal geen straf!

De naam Engel spreekt voor zich: het winkelcafé bevindt zich op de Grote Markt, schuin tegenover het beeld van aartsengel Michaël.

Wij liepen er een tijd geleden toevallig letterlijk tegenaan, omdat we op een vroege donderdagochtend in Zwolle even ergens wilden gaan zitten met onze dochter, die trek had. Dit beviel zo goed dat we de naam en plaats altijd onthouden hebben.

Wat mij betreft hét succesnummer van de ontbijtkaart!

Terwijl mijn man dit keer koos voor een gezond en verantwoord ontbijt van muesli, verse yoghurt, vers fruit en jam, koos ik zonder twijfel voor deze wentelteefjes van Fries suikerbrood. Zoals jullie zien was het een flink bord dat niet helemaal op de foto paste. Het was heerlijk! Ik was meteen verzadigd tot lunchtijd.

Lunchen kan hier trouwens ook: Engel heeft een kleine kaart met lekkere gerechten gemaakt van biologische producten. Ook met een voedsel-allergie kan je er prima eten; op verzoek kan je lactose- of glutenvrije gerechten krijgen.

Kijk nou hoe gezellig!

Met de sfeer van het winkelcafé zit het zoals jullie kunnen zien wel goed. Het is er knus en huiselijk en wij voelden ons er echt thuis.

De meeste producten die je ziet kan je ook kopen, en achter elk product zit een mooi verhaal waar de eigenaresse vol enthousiasme over kan vertellen. De producten zijn fairtrade, gerecycled of bijvoorbeeld gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Zo kan je er prachtige dekens en glaswerk kopen, maar ook kleine accessoires en biologische verzorgingsproducten. De engeltjes ontbreken vanzelfsprekend niet.

Het assortiment wordt met zorg uitgekozen en wisselt regelmatig, zodat er altijd wel iets nieuws te zien is. Zo raak je er ook nooit uitgekeken. Ik kon me niet beheersen en kocht ook twee dingen. Die hebben jullie uiteraard nog van me tegoed, want daar ga ik nog over bloggen!

Alleen al voor de mooie verpakking zou ik het kopen!

Kindvriendelijk? Zeker. Misschien niet voor hele kleine onrustige kindjes (Ons kind was 3 toen ze een keer meeging en vermaakte zich toen met zelf meegebracht speelgoed) maar met een peuter of kleuter is het prima te doen, zeker in de ochtend als het rustig is.

Verder heb ik niet opgelet of er een kinderstoel of verschoonkussen aanwezig is in het toilet, dus die info kan ik jullie helaas niet geven.

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat Engel Winkelcafé vrij klein is en dat het dus kan voorkomen dat alle plekken bezet zijn. Dat kan je omzeilen door op tijd te reserveren.

Wij gingen ontspannen, verzadigd en gelukkig de deur uit en komen zeker nog eens terug om de lunch uit te proberen! 

Engel Winkelcafé

Grote Markt 3
8011 LV Zwolle

Openingstijden: maandag t/m zaterdag van 8.00 tot 17.30

*Dit is géén samenwerking, ik ben gewoon fan.