Pannenkoeken eten bij ‘t Pannekoekhuis Hoenderloo

Ondanks dat wij waarschijnlijk het enige kind ter wereld hebben dat GEEN pannenkoeken eet, prikken mijn man en ik er graag eentje weg. En dat doen we graag bij ‘t Pannekoekhuis Hoenderloo, op een steenworp afstand van onze woonplaats.

In het pittoreske dorpje Hoenderloo staat al ruim 25 jaar ‘t Pannekoekhuis (voor wie taal zeg maar echt een ding is: ja, dat is nog de ouderwetse spelling van het woord pannenkoek.) Alleen de rit er naartoe is al een feestje op zich. Ik verbaas me er vaak over hoe mooi we eigenlijk wonen op de Veluwe, omringd door al dat groen. De ligging is misschien niet het mooist ( het restaurant staat naast een vrij drukke weg) maar zeker in de zomer verhoogt dit juist het genot van de activiteit ‘fietsende mensen kijken’ vanaf het terras.

Het terras van ‘t Pannekoekhuis Hoenderloo.

Niet geheel onbelangrijk voor een pannenkoekrestaurant: het is hartstikke kindvriendelijk. Er is buiten een kleine weide met een groot speeltoestel erop en binnen is er een klein hoekje in gericht met boekjes en speelgoed.  Als ouder kan je zo tenminste je pannenkoek opeten terwijl hij nog vers en warm uit de pan komt, dus wat valt er dan verder nog te wensen? Ook is het mogelijk om stoelverhogers en kinderstoelen te krijgen en is er een verschoonkussen in het toilet.

Man en dochter figureerden uitstekend voor deze foto.

Dan hebben we het nog niet eens over de ruime keuze in pannenkoeken gehad. Het menu is indrukwekkend te noemen, want er is echt voor ieder wat wils. Van pannenkoeken met slechts 1 topping tot thema-pannenkoeken, vaak vernoemd naar het land met de keuken waarop de creatie is geïnspireerd. Aan kinderen die geen pannenkoeken lusten is gedacht: zij kunnen kiezen uit een kindermenu met de andere P: patat. Of friet, als je zuidelijker woont.

Geen idee waarom deze foto zo roze is uitgevallen. Hij doet deze heerlijke pannenkoek eigenlijk geen recht.

Verder kan je er ook broodjes en salades bestellen, al hebben wij die nog nooit geprobeerd. Wel fijn als je door een dieet andere keuzes moet maken. Eventueel kan men voor een meerprijs een pannenkoek van speltbeslag voor je maken.

De keuze van onze dochter: een kindermenu met kipnuggets, patat, appelmoes en fruit. Niet dat ze dat laatste at, maar het gaat om het idee.

Op de een of andere manier is het bij dit restaurant altijd wel druk in het weekend, en dan komen wij er rond lunchtijd. Ik kan me dus voorstellen dat je voor de avonden moet reserveren. Wij hebben dit overdag nooit hoeven te doen.

Als je kind zijn of haar bordje keurig leeg gegeten heeft, krijgt het van het vriendelijke personeel een muntje om een cadeautje uit te kiezen uit de cadeaukast. Het zal jullie niet verbazen dat dit met stip het favoriete moment van onze dochter is. Het is zelfs zo erg dat als we onverhoopt bij een pannenkoekenrestaurant belanden waar dit niet kan, ze best wel teleurgesteld is. Ze is verwend. Haar standaard ligt hoog door wat ze in Hoenderloo doen.

Mocht je een keertje in de buurt van de Veluwe zijn en zin hebben in een pannenkoek, dan kan ik ‘t Pannenkoekhuis Hoenderloo van harte aanbevelen!

‘t Pannenkoekhuis Hoenderloo

Krimweg 93, 7351 AV Hoenderloo 

Telefoon: 055-3781205 

1 Comment

Comments are closed.