Peppa Pig: De Grote Plons

Ze houden allebei van roze en van het springen in modderplassen: mijn kind en Peppa Pig hebben meer met elkaar gemeen dan je in eerste instantie zou denken. Omdat ik op veel andere blogs las dat er momenteel een echte theatervoorstelling met Peppa en haar vriendjes speelt, besloot ik mijn dochter voor de eerste keer mee naar het theater te nemen. Spannend!

‘Peppa Pig: De grote plons!’ wordt als volgt omschreven

“De voorstelling was eerder al een enorm succes op West End in Londen en is door Van Hoorne Entertainment bewerkt tot een vrolijke familievoorstelling voor de Nederlandse en Belgische theaters. De super schattige handpoppen, kleurrijke decors en gezellige meezingliedjes maken de voorstelling tot één groot feest voor iedereen vanaf 2 jaar. In ‘De Grote Plons’ beleven Peppa en haar vriendjes de vrolijkste avonturen. Het heeft geregend en overal liggen grote modderplassen. Laat dat nou precies zijn waar varkentjes van houden.

Dus pak je laarzen en maak samen met Peppa een Grote Plons!”

Voor de eerste keer in het theater

Voordat ik de kaartjes kocht maakte ik me een beetje zorgen of een bewegelijke peuter en een theatervoorstelling wel zo’n goede combi zouden zijn. De peuter heeft nou eenmaal niet zo’n grote concentratieboog dus ik was erg benieuwd of de voorstelling haar zou boeien. Toch wilde ik deze eerste kennismaking met het theater samen met haar meemaken. Bovendien gingen we niet samen naar Les Misèrables, dus het leek me allemaal prima te doen.

Ruim op tijd arriveerden we in theater Orpheus, waar een kinderdagverblijf was ingehuurd om de kinderen voor aanvang van de voorstelling te vermaken. Erg slim!

De peuter knutselde een Peppa- kroon in elkaar, dronk een glaasje ranja en wilde toen uiteraard ook iets hebben van het Peppa Pig stalletje dat pontificaal in het zicht van de kinderen was neergezet. 😉 Vooruit, schat, mama en jij zijn een middagje uit dus een Peppa knuffel mag ook niet ontbreken in je omvangrijke knuffelverzameling. Het is jouw feestje. Kind blij, ik blij.

Daarna was het tijd om de zaal in te gaan. Ik had nog 2 plekken op de 10e rij weten te bemachtigen, helemaal aan de buitenkant. Dit leek wat onhandig toen alle andere mensen er langs moesten om naar hun zitplaatsen te gaan, maar bleek wel enorm handig met een kind dat net zindelijk is: dicht bij de uitgang, dus dichter bij de toiletten! Daarnaast hadden we prima zicht op het podium. Voor kleinere kindjes waren stoelverhogers te huur, maar mijn kind had die met haar lengte van rond de 1 meter niet nodig.

De voorstelling

Al snel bleek dat ik me voor niets zorgen had gemaakt. De gordijnen gingen open en mijn kind zat met open mond naar Peppa en haar vriendjes te kijken. De acteurs hadden duidelijk plezier in wat ze deden want de energie en het enthousiasme spatte er vanaf.

Omdat het een kindervoorstelling was, mochten kinderen (en natuurlijk hun ouders) naar hartenlust meezingen en dansen. Super leuk om te zien en mee te maken. Het verhaal was simpel te volgen, de voorstelling was behoorlijk interactief en bovendien zaten er wat leuke verrassingselementen in die vooral voor de voorste rijen erg…verrassend waren.

Na de voorstelling was er gelegenheid om met Peppa en haar vriendjes op de foto te gaan, maar het was zo druk dat we dit hebben overgeslagen. Achteraf bleek mijn kind meer interesse te hebben in de ballonnen die het theater uitdeelde, want ‘ze had Peppa nu toch als knuffel.’

Voor de eerste keer naar het theater met je peuter? Ga dan vooral naar Peppa Pig, want ook als volwassene hoef je je er niet te vervelen en kan je je weer lekker kind voelen. Kijk voor meer informatie over de voorstelling en de tarieven op de site.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

2 Comments

  1. Oh balen dat we nu niet nl zijn dit zou mijn dochter helemaal geweldig vinden. Hopelijk spelen ze in het najaar ook nog!

    • Ze spelen zeker nog in het najaar! Volgens mij is er nu een zomerstop.

Comments are closed.