Personal update: Dit was februari 2018

De maand februari was zonnig, koud, en een fijne maand voor reflecteren. Ik kijk echt vol voldoening op deze maand terug.

Te veel ballen in de lucht…welke bal moet wijken?

Het was weer zo’n maand waarin ik op sommige dagen amper kon onthouden wat voor dag het was, wie ik zelf eigenlijk was, wat ik nou eigenlijk aan het doen was en waarom al die mensen in mijn nabijheid iets van mij moesten. Althans, dat laatste ervoer ik vooral zelf zo, en ik vond dat daar iets aan moest veranderen.

Het duurde even voordat ik me realiseerde wát er dan precies moest veranderen, want als je al niet weet wat voor dag het is kan je ook niet nadenken over dit soort prangende vragen. Het kwartje viel snel: mijn eigen houding was fout. Ik was niet alleen druk, ik máákte mezelf ook veel te druk.

Goed voornemen: vaker in mijn eentje een boek lezen in een koffietentje. Waarom niet?

Ik hoef geen enkele (werkende) moeder uit te leggen dat het doorkomen van een gemiddelde dag soms veel weg heeft van jongleren in een circustent, maar ik bedacht me dat het nogal een verschil is of ik dat jongleren met 3 of 65 ballen doe.

Ik heb hard nagedacht over welke ballen ik wilde laten vallen, maar kon eigenlijk alleen maar denken aan welke bal ik absoluut, per direct wilde toevoegen aan het aantal dat ik dagelijks in de lucht hield: schrijven. En dan niet het schrijven voor mijn blog, maar het gedachteloos schrijven in notitieboekjes, het gericht schrijven aan een verhaal, het ‘van me afschrijven’.

Ik kan helemaal niet zonder schrijven, maar verschool me voornamelijk achter het te druk zijn en achter het idee dat ik meteen een heel boek moest schrijven. En achter deze blog, want ik kon mijn lezers toch niet teleurstellen en veel minder artikelen publiceren?

Om een lang verhaal kort te maken: ik had het erover met mijn man, die zei vervolgens: ‘Aan wie ben jij überhaupt uitleg verschuldigd? Het is toch jóuw blog?’ en daar had hij natuurlijk gelijk in. Daardoor heb ik nagedacht over deze blog en wat het bloggen voor mij betekent, en het antwoord is ‘Veel, maar niet zoveel als écht met schrijven bezig zijn.’

Daarnaast ben ik weer een beetje social media moe, wil ik mijn telefoon wat minder gebruiken en wil ik nadenken over waar ik naar toe wil met mijn blog en voorkomen dat ik inspiratieloze artikelen schrijf.

De keuze was dus snel gemaakt: ik ga de komende tijd meer schrijven en ik weet nog niet of en zo ja, wanneer ik de blog regelmatig ga updaten. Misschien ligt het even stil, misschien komt er af en toe nog wel een artikel online. Er staan in ieder geval rond de 700 artikelen op deze site, dus gebruik vooral de zoekfunctie even.

Minder online, meer leuke dingen doen in het echte leven

Ik kan mijn tijd beter besteden dan eindeloos scrollend door mijn social media accounts, en eerlijk gezegd boeit het me door de veranderende algoritmes nog maar weinig.

Ik zie de helft van de foto’s van leuke mensen niet meer, maar wel veel reclame en aanbevelingen. Verder is duidelijker merkbaar dat bijvoorbeeld op Instagram mijn foto’s veel minder gezien en geliket worden, en daardoor is voor mij de lol er soms een beetje af. Ik heb mijn Instagram-account flink opgeschoond en er een slotje opgezet.

Dat betekent niet dat ik geen nieuwe volgers meer accepteer, maar wel dat ik wat selectiever wordt. Dit soort berichten zitten me bijvoorbeeld niet zo lekker. Eigenlijk ga ik wat meer back to basic: ik vind social media pas echt social media als ik mijn updates en foto’s kan delen met leuke mensen die ik (bij voorkeur) persoonlijk ken. Dat maakt me in mijn ogen als blogger juist heel sociaal, maar wel minder commercieel. Nou ja, so be it. Dit is nog altijd een hobbyblog.

‘Oh ja, een selfie. Dat moet wel, toch? Nou, even snel dan. Met die vage bloembollen erbij.’

Over leuke mensen & social media gesproken: ik had deze maand via Twitter een spontane date met ‘collega’ Linda in een inspiratierijke omgeving. Ik had mezelf begin dit jaar voorgenomen om meer mede-bloggers te leren kennen, dus dit was een uitgelezen kans. Het was ontzettend gezellig en zeker voor herhaling vatbaar! En ze kan ook nog leuk schrijven, die vrouw.

Februari op Dochterlief.nl

Deze maand verschenen er wat minder artikelen online, maar werd de site wel erg goed bezocht. Daar werd ik dan toch wel weer blij van. 😉 Het enige wat me opviel is dat er zo weinig mensen reageren, maar dat hoor ik van meer bloggers. Jammer maar helaas.

Ik schreef in februari onder andere over mijn eerste ochtend als hulpmoeder op school #luizenmoeder, een heel persoonlijk artikel over jeugdvriendschappen en hoe die helaas soms ten einde komen, en gastblogger Elize schreef het meest gelezen artikel van de maand: over waarom ze zo graag op een groen kinderdagverblijf werkt. Ik zelf schreef ook nog een kleine ode aan mijn poëziealbum.

Verder ontdekten mijn man en ik een fijne ontbijtplek in Zwolle en leefden jullie erg met hem mee na mijn artikel over het in elkaar zetten van Playmobil

Daarnaast ben ik in februari definitief weer aan het lezen geslagen en deelde ik 2 favoriete kinderboeken, namelijk Kolletje voor kleuters en Er is geen vorm waarin ik pas voor 15 jaar en ouder. Als toetje deelde ik één van mijn favoriete boeken ooit: Witte Oleander.

Dat was het dan weer. Op naar maart, het begin van de lente en hopelijk het begin van mooie nieuwe dingen op schrijfgebied. Ik wens jullie een hele fijne maand en tot snel!

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

1 Comment

  1. Ik herken het wel hoor, wat je zegt. Het schrijven van artikelen lukte niet en dat was een frustratiebron, maar nu ik dat heb losgelaten en het niet meer hoeft, gaat het soms een stuk gemakkelijker. Fijn dat dat besef komt vóórdat we reviews gaan schrijven over de alles-in-een shampoo van het Kruidvat huismerk, nietwaar? 😛

    Ik ben blij dat ik je heb ontmoet! Binnenkort weer eens afspreken? 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe jouw reactie gegevens worden verwerkt.