Personal update # 21: dit was oktober 2017

Oktober, wat was je mooi en wat ben je voorbij gevlogen! De mooie gekleurde blaadjes vallen inmiddels van de bomen en de dagen worden weer donker en kort. Ik blik met jullie terug op deze fijne maand en vertel over mijn nieuwe plannen.

Favoriete maand van het jaar

Oktober is al jaren mijn favoriete maand. Zeker als we verwend worden met zo’n korte Indian Summer als wij hebben gehad, geniet ik enorm van de mooie natuur buiten. Ik heb mijn best gedaan om daar deze maand bij stil te staan, maar moet concluderen dat ik vaak te druk ben geweest.

Room with a view <3

Gelukkig konden man en ik er nog héél even tussenuit; om onze trouwdag te vieren logeerden we in in het Vesting Hotel in Naarden en vierden we een feestje bij Brasserie GSJ.

Dit was nog maar het voorgerecht.

Tussendoor werd deze blog 3 jaar en blikte ik terug. Wat is het eigenlijk bijzonder om al 3 jaar lang lief en leed online te delen. Wie had dat ooit gedacht toen ik ermee begon? Ik hoop het nog vele jaren te kunnen doen.

Druk, druk druk…

Voor mij – en vele anderen- is dit de drukste periode van het jaar. Op het werk merk ik dat we vol in het laatste kwartaal zitten en zit ik met veel deadlines tot aan het einde van het jaar. Daarnaast is het ook privé een drukke tijd: binnenkort wordt Elise 4 jaar en dat betekent dat de eerste wendag op school er al op zit. (Het ging overigens fantastisch! 😊)

Nog even en dan moet ze afscheid nemen van het kinderdagverblijf waar ze met tussenpozen 3 jaar heeft opgezeten, wennen op de nieuwe BSO én gaan we voor haar eerste schooldag nog een weekje op vakantie met z’n drieën. We vonden dat we dat na dit jaartje buffelen wel verdiend hadden en daarnaast is het ook een mooie manier om stil te staan bij het einde van een tijdperk en de start van een nieuwe, spannende fase.

…Maar toch is het tijd om te gaan schrijven 

Dat brengt mij ook gelijk bij een kleine mededeling met betrekking tot mij en de blog. De maand november is al jaren een hele belangrijke maand in schrijversland: het is het begin van de NaNoWriMo, de National Novel Writing Month. In deze maand proberen duizenden schrijvers wereldwijd om in 1 maand tijd een boek te schrijven. Dit is een periode van hard werken maar ook een bijzondere periode van verbinding en liefde voor het schrijverschap.

Ik weet al jaren dat dit bestaat en elk jaar neem ik me voor om mee te doen, maar deed ik het nooit. Nu wil ik het wél doen, op mijn eigen manier. Of er na deze maand een heel manuscript op mijn bureau ligt weet ik niet, maar wat ik wel weet is dat ik echt NU moet gaan schrijven. Serieus, het voelt als een zaak op leven en dood. Er zit een verhaal in mijn hoofd dat echt geschreven moet worden. Dus ik ga het een kans geven en hoop dat het op papier komt zoals het in mijn hoofd zit.

Volop inspiratie voor nieuwe verhalen in Naarden- Vesting, zelfs op de muren.

Wat betekent dit voor de blog, zie ik jullie denken? Nou…dat er nog wat minder artikelen online zullen komen in november. Ik laat mijn blogschema in ieder geval even helemaal los. Al ken ik mezelf, dus er zal ongetwijfeld nog wel inspiratie voor een paar leuke artikelen komen. Hou me vooral in de gaten op Instagram en Twitter, waar ik nieuwe updates deel. Ik wil ook nog wel eens een Instagram Story maken, dus helemaal stil zal het sowieso niet zijn.

‘Ja, bla bla bla, mama,’ zou Elise zeggen. ‘Deel je ook nog even wat artikelen van de maand oktober? Natuurlijk.

Oktober op Dochterlief.nl

Ik vertelde jullie over mijn kijk op online vriendschappen en de leuke date die ik onlangs met blogvriendin Bregje had.

Verder deelde ik veel favorieten: een uitje naar het leukste pretpark voor peuters en kleuters die in ‘onze achtertuin’ staat, een fijne dagcrème, een favoriet kinderboek uit de bieb en fijne nieuwe producten van Drs. Leenarts.

Elise liet ook van zich horen, onder andere in haar gastblog over onze recente busreis en in mijn artikel over haar grappige uitspraken. Ik vind het zo leuk hoe deze artikelen echt keer op keer hartstikke goed gelezen worden!

Verder ging ik met haar naar de nieuwe My Little Pony film en publiceerde ik een artikel naar aanleiding van de Me Too- discussie dat ik zo vaak herschreven heb dat ik dacht dat er niets meer van zou overblijven. Het is ook met stip het artikel dat ik het allerengst ooit vond om te publiceren. Vervelende reacties bleven gelukkig uit en het artikel zelf is het best gelezen artikel van de maand oktober.

Dat was het voorlopig even! Ik wens jullie alvast een hele fijne novembermaand en tot snel!

Filed under Dochterlief vertelt
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

1 Comment

  1. Zo leuk dat je ook in het Vesting Hotel hebt gelogeerd 🙂 En wat leuk van NaNoWriMo. Ik had er eerlijk gezegd nog niet eerder van gehoord. Bijzonder en ik ben benieuwd wat het je brengt.
    Ja, er gaat nu weer een heel andere fase aanbreken met de basisschool. Ik ben benieuwd hoe het haar (en jou) zal bevallen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.