Fotoblog: Een middag in Burgers’ Zoo

burgers zoo dochterliefnl

De zon scheen, de vogeltjes floten en alles en iedereen leek wakker te worden uit een winterslaap. Wij besloten op zondag 15 februari ons jaarabonnement van Burgers’ Zoo, dat we van mijn oma kregen voor Elise’s 1e verjaardag, te verzilveren. Ondanks dat het nog winterseizoen is in Burgers’ Zoo, was er genoeg te beleven! Kijken jullie mee met mijn allereerste fotoblog op Dochterlief.nl?

 

Burgers Zoo 2

Kijk toch eens, wat een mooie blauwe lucht! Het was koud, maar zonnig weer. Burgers’ Zoo bestaat uit verschillende onderdelen en die hebben we niet allemaal kunnen bekijken, zo groot is het park. Gelukkig hebben we nu een jaarabonnement!

Burgers Zoo 9

Een van de eerste dingen die je ziet als je de dierentuin binnen komt, zijn de pinguïns. Weer of geen weer, ze zijn altijd buiten.Op de achtergrond zien jullie een grote draak, onderdeel van China Light, een lichtevenement met allerlei lichtfiguren. Tot en met 1 maart kan je dit dagelijks zien van 18.00 tot 21.00.  Leuk voor de wat oudere kinderen!

Burgers Zoo 10

Ik ben groot fan van de stokstaartjes in deze dierentuin. Wat een leuke beestjes zijn dat! Deze fotogenieke jongen poseerde speciaal voor de foto.

Burgers Zoo 7

Daarna gingen we naar het Ocean-gedeelte, waar je allerlei vissen en zeedieren kan bewonderen. Op een gegeven moment zwemmen de roggen zelfs boven je hoofd. Spectaculair! Elise werd hier enorm enthousiast van. De ‘oooh’s’ en ‘aaaah’s’ waren niet te tellen.

Burgers Zoo 8

Niet de meest duidelijke foto, maar toch van belang, vond ik: haar eerste kennismaking met vissen. Ze zat met open mond te kijken. Schattig hè?

Burgers Zoo 6

“Wat zeg je, kom ik op internet? Dochterlief.nl? Is dat een bijzondere vissoort of zo? Nou vooruit, één foto dan. Cheeeeeeese!”

 

Burgers Zoo 5

Een idyllisch plaatje van het Desert-gedeelte. Heel rustgevend. De aanwezige dieren lieten zich helaas niet zien, maar dat mocht de pret niet drukken.

IMG_5244

Buiten genoten de dieren zichtbaar van het lente-zonnetje. Op de achtergrond zien jullie figuren uit The Lion King, voor het China Light spektakel.

IMG_5247

Deze mooie Chinese draak is 40 meter lang en een van de pronkstukken van China Light. Indrukwekkend!

IMG_5252

Voor de ingang van Burgers’ Zoo staat dit kleurrijke tafereel. Voor ons was het na anderhalf uur toch wel tijd om te vertrekken, want Elise was moe en hongerig. En het was druk in de dierentuin! Veel mensen waren op het idee gekomen om op deze mooie zondag Burgers’ Zoo te bezoeken. Wij hebben enorm genoten en komen hier – uiteraard- snel weer terug!

IMG_5250

Bezoekadres: Antoon van Hooffplein 1, 6818 SH Arnhem /www.burgerszoo.nl

    Follow my blog: BloglovinFacebook, Instagram & Twitter

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

2 Comments

  1. Hoe leuk om mee te kijken, ik wil ook wel weer eens naar Burgers Zoo, de laatste keer kan ik mij niet eens meer herinneren… zo klein was ik!

    • Ik was ook al heel lang niet meer geweest Danielle. Het blijft leuk voor alle leeftijden, zo’n uitje naar de dierentuin!

Comments are closed.