Prinsen- & Prinsessendagen Paleis Het Loo

Het is al jaren een traditie in Apeldoorn: de Prinsen-& Prinsessendagen op Paleis Het Loo. De hele dag behandeld worden alsof je Elsa, Belle of Mike de Ridder bent, wie wil dat nou niet?

De kleuter was er wel voor te porren en daarom ging ze samen met haar vriendinnetje, haar oma en mij naar Paleis Het Loo. Het bestellen van de tickets via internet was zo gedaan, en vol verwachting (en met twee stuiterende prinsessen) gingen we op pad.

Omdat Paleis Het Loo zelf de komende jaren grondig gerenoveerd wordt, vinden de Prinsen- & Prinsessendagen nu plaats in de paleistuinen en de stallen. Het is er prachtig, en het spreekt enorm tot de verbeelding van kinderen.

We begonnen bij de schminktafel. Omdat we vroeg waren, hoefden de kleuter en haar vriendinnetje niet te wachten. Ze kozen voor hetzelfde ontwerp, en jullie moeten maar van mij aannemen dat ze er enorm schattig uitzagen.

Daarna knutselden ze beide hun eigen medaille (een kroon knutselen kon ook) bij de tafels ernaast. Ook hier waren nog amper kinderen aanwezig, waardoor ze zich flink hebben kunnen uitleven met glitter, stiften en opplak-edelstenen.

Bij de stallen kon er ook nog een foto gemaakt worden op een echte troon, maar omdat het de bedoeling was om deze met hashtag op social media te plaatsen en ik zowel mijn dochter als haar vriendinnetje niet herkenbaar op de foto wilde, sloegen we dit onderdeel over. Dat vonden ze niet erg, want ze hadden al een interessant koninklijk voertuig gespot: de paardentram.

Voor €1 per persoon brengt deze tram je naar de paleistuinen en wordt je in- en uit de tram geholpen alsof je van koninklijke bloede bent. Beide dames waren erg onder de indruk.

Bij de paleistuinen konden de prinsen- en prinsessen in spé zich uitleven bij onder andere een stokpaardjesrace en boogschieten. Er was geen gerichte begeleiding bij, maar dat betekende in de praktijk gewoon dat iedereen gewonnen had. Ideaal, eigenlijk. 😉

Het weer betrok een beetje, maar dat mocht de pret niet drukken. Ondertussen dronken we een cappuccino en een appelsapje en aten we een koninklijk aardbeientaartje om de energiereserves aan te vullen.

In de tuinen hebben we ons vervolgens een flinke tijd vermaakt. Wat is het er mooi! Ook de meisjes keken hier hun ogen uit. Zoveel verschillende bomen en planten hadden ze nog nooit gezien, en toen ze de feestelijk uitgedoste hofdame en kamerheer van Koning Willem en Koningin Mary zomaar tegen het lijf liepen werd het wel erg spannend! Zij vroegen de meisjes namelijk of ze kennis wilden maken met de Koning en Koningin.

Helaas kan ik vanwege privacy-overwegingen geen foto’s plaatsen van het moment dat de ontmoeting met Koning Willem en Koningin Mary plaatsvond, maar geloof me als ik zeg dat dit geweldig opgezet is. Vooraf kregen de kinderen serieuze instructies van de hofhouding en vervolgens gingen ze samen met een hofdame of kamerheer de rode loper over om te worden voorgesteld aan het koninklijk paar. Alle personages zagen er prachtig uit.

Daarna was het tijd voor nog een stokpaardjesrace en aten we patat in het luxe restaurant. Voor de lunch had je ook de mogelijkheid om een goedgevulde picknickmand te bestellen of een high-tea te doen, maar dat vond ik met twee kieskeurige eters iets teveel van het goede.

Ook de terugreis naar de stallen deden we in stijl. Er reed naast de paardentram een echte sprookjeskoets rond die je voor €1 per persoon naar de stallen of paleistuinen brengt. Dit was natuurljk de ultieme meisjesdroom en echt geweldig om mee te maken. Ik heb nog nooit zoveeel stralende kindergezichten gezien.

NB: deze prijs is voor een enkele reis. Er schijnt ook een gratis pendelbusje te rijden, maar die hebben we eerlijk gezegd amper gezien. Dat is dan ook meteen het enige minpunt dat ik kan bedenken, dat we wat langer op vervoer moesten wachten. Overigens konden we het stukje ook gewoon lopen, maar voor de meisjes was deze koets natuurlijk de kers op de taart.

Wij gingen na een rondje speelpaleis ‘t Loo (een speelkasteel waarin kinderen een heuse balkonscène kunnen doen) en het eten van een ijsje weer naar huis. Al met al hebben we ons zo’n 4,5 uur vermaakt. De verschillende shows en het prinsen-en prinsessenbal sloegen we over, maar die kan je ook nog meepakken.

De Prinsen- & Prinsessendagen op Paleis ‘t Loo zijn deze zomer nog te bezoeken op 14, 15, 21 en 22 augustus 2018 en zijn een echte aanrader. Wij hebben enorm genoten!

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

3 Comments

  1. Normaal gesproken ga ik alles met prinsessen zoveel mogelijk uit de weg, maar dit klinkt echt leuk!

Comments are closed.