Privacyverklaring 2020

Privacyverklaring 2020/ AVG

Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. Daarom informeer ik je over de persoonsgegevens die worden verwerkt via Dochterlief.nl en waarom.

Persoonsgegevens die verwerkt worden via deze website

Dochterlief.nl verwerkt persoonsgegevens omdat je gebruik maakt van mijn diensten: je bezoekt mijn blog, laat een reactie achter of hebt je geabonneerd op mijn blog.

Deze persoonsgegevens worden verwerkt:

• Je voor- en achternaam (indien je een reactie achter laat op mijn blog)

• Je e-mailadres

• IP-adres (het adres van je computer of router)

• Locatiegegevens

• Zoekresultaten op mijn website en op basis van welke zoektermen je op mijn site bent gekomen

• Je internetprovider en het soort en type apparaat dat je gebruikt om naar mijn website te surfen.

Deze persoonsgegevens zijn alleen voor mij inzichtelijk. Ze worden gebruikt voor analyses van bezoek- en klikgedrag op de website. Dochterlief.nl gebruikt deze informatie om de werking van de website te verbeteren. Deze persoonsgegevens worden zo veel mogelijk geanonimiseerd.

Met welk doel worden deze persoonsgegevens verwerkt?

Dochterlief.nl verwerkt jouw persoonsgegevens voor de volgende doelen:

• Voor het versturen van een bericht als er een nieuwe blogupdate is gekomen

• Zodat je een reactie kunt achterlaten op deze blog

• Zodat je contact met Dochterlief.nl kan opnemen via het contactformulier

• Om contact met je op te nemen indien nodig

Hoe lang worden je persoonsgegevens bewaard?

Dochterlief.nl streeft ernaar je persoonsgegevens niet langer te bewaren dan nodig is.

In de praktijk doet Dochterlief.nl niks met de persoonsgegevens. Jouw gegevens worden niet langer dan een jaar bewaard conform de wettelijke verplichting.

Verstrekking gegevens aan andere partijen

Dochterlief.nl verstrekt de gegevens die jij geeft niet aan derden, tenzij dit nodig is om een overeenkomst met jou af te stemmen of als Dochterlief.nl daarmee moet voldoen aan een wettelijke verplichting. Een voorbeeld zijn de winacties die in het verleden online hebben gestaan: hiervoor heeft Dochterlief.nl persoonsgegevens van de winnaar gedeeld met het bedrijf in kwestie zodat het product naar de winnaar verstuurd kon worden.

Google Analytics

Dochterlief.nl maakt gebruik van Google Analytics om bij te houden hoe gebruikers de website gebruiken. De verkregen informatie wordt, met inbegrip van het adres van jouw computer, (het IP-adres) overgebracht naar en door Google opgeslagen op servers in de Verenigde Staten. Lees hier het privacybeleid van Google voor meer informatie.
Daarnaast kan je hier het privacybeleid van Google Analytics vinden.

Google gebruikt deze informatie om bij te houden hoe Dochterlief.nl gebruikt wordt.
Gegevens die verzameld worden via Google Analytics worden elke 38 maanden automatisch gewist.

Google kan deze informatie aan derden verschaffen indien Google hiertoe wettelijk wordt verplicht, of voor zover deze derden de informatie namens Google verwerken. Dochterlief.nl heeft hier geen invloed op.
Tevens geeft Dochterlief.nl Google géén toestemming om de via Dochterlief.nl verkregen Analytics-informatie te gebruiken voor andere Google-diensten.

Verzoek tot inzage, correctie of verwijdering

Jij hebt als bezoeker het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te laten verwijderen indien dat van toepassing is. Je kan dan een verzoek tot inzage, correctie of verwijdering sturen naar info@dochterlief.nl. Ik zal zo snel mogelijk, maar binnen de gestelde termijn van vier weken, op je verzoek reageren.

Dochterlief.nl neemt de bescherming van jouw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan.

Als jij de indruk hebt dat de gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, of indien jij meer informatie wenst over de beveiliging van de door mij verzamelde persoonsgegevens, neem dan contact met mij via info@dochterlief.nl.

Mei 2018 (aangepast januari 2020),

Dochterlief.nl