Review: Cien Time Control Moisturising Cream

Onlangs stond ik bij Lidl voor het schap met huidverzorging en bleek mijn favoriete Q10 crème uitverkocht, dus nam ik een andere crème mee: de Cien Time Control Moisturising Cream. Bevalt die net zo goed als de Q10 variant? 

De ingrediënten 

Ik moet toegeven dat ik nog even visioenen had van mezelf als opperinfluencer, maar ik neem aan dat het lege schap niet alleen te danken was aan mijn veel gelezen review van de Cien Q10 crème. Dit keer was ik in ieder geval beter voorbereid en had ik het doosje bewaard waar ook de ingrediëntenlijst op stond. Voila!

Hoog op de lijst staat glycerine, een goede vochtverzorger in creme’s. Verder zie ik dat deze crème dimethicone bevat, een sillicoon. Daar moet je tegen kunnen. Ik heb er zelf geen problemen mee maar bij sommige mensen veroorzaakt dimethicone puistjes.

Wat me verder een klein beetje zorgen baart is het ingrediënt titanium dioxine op de lijst, en dan vooral het feit dat ‘Nano’ hier tussen haakjes achter staat. Titanium Dioxide is onder andere een populaire zonnefilter die als los ingrediënt een spierwitte huid zou veroorzaken. Daarom maakt men gebruik van nanotechnologie om dit ingrediënt in microscopisch kleine stukjes te knippen. Deze nanodeeltjes kunnen door de huid worden opgenomen en de nodige schade in je lijf veroorzaken. (Bron: de site van Jetske Ultee.)

Het risico dat dit bij een gezonde huid gebeurt is overigens zeer klein, maar toch iets om in de gaten te houden. Voor Elise hou ik hier rekening mee als ik kies voor haar verzorgingsproducten, voor mezelf misschien te weinig. Ik gebruik natuurlijk al jaren huidverzorgingsproducten zonder enige problemen en daar zal dit ingrediënt echt wel vaker hebben ingezeten.

Verder zie ik onder andere sheabutter op de lijst staan, waar ik groot fan van ben, en cafeine. Dit laatste ingrediënt werkt als antioxidant en kan vochtophopingen in de huid tegen gaan. Al met al vind ik dit een duidelijke lijst zonder al te gekke dingen.

Hoe bevalt de Cien Time Control Moisturising Cream?

Ook deze crème zit in een glazen potje en is verzegeld. Fijn, want dat komt hygiënisch over. De crème zelf is lichtroze van kleur, licht geparfumeerd en minder romig dan de Q10 versie. De crème is prettig smeerbaar en trekt meteen goed in mijn huid, zodat ik minder lang hoef te wachten met het aanbrengen van make-up.

Ondanks dat ik gevoelig ben voor nieuwe huidverzorging en dan met name voor de parfum die hier vaak in zit, kreeg ik geen overgevoeligheidsreactie op deze crème. Verder vind ik deze crème goed vochtinbrengend zonder vet te zijn. Mijn gecombineerde huid lijkt gedurende de dag matter te blijven bij gebruik van deze crème en verder oogt mijn huid rustig, goed gevoed en egaal. Nee, ik krijg hier niet meer het huidje van een twintigjarige van, maar dat hoeft ook niet. Los van de Titanium Dioxide die erin zit ben ik tevreden.

Voor de prijs hoef je het wederom niet te laten: de  Cien Time Control Moisturising Cream kost rond de €3 per potje! 

4 Comments

    • Nee, daar zou ik een aparte oogcrème en (in mijn geval) een goede concealer voor gebruiken.

  1. Sylvana

    Hoi Romy, welke crème vind je nu prettiger in gebruik? De Q10 dag- en nachtcrème van de Lidl, of deze control moisturising crème?

    • Hoi Sylvana, uiteindelijk wint voor mij de Q10 crème en dat hoor ik van meer fans. ?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.