Review: Drs.Leenarts Herstellende Bodycrème en Droge Handen Crème

Smeren, smeren en nog eens smeren: dat is voor mij inmiddels een vast ritueel in de herfst-en wintermaanden. Doe ik dat niet dan eindig ik met een huid als schuurpapier. Toch is het elke keer weer zoeken naar producten die mijn gevoelige huid niet irriteren. Van Drs. Leenarts kreeg ik enkele producten thuisgestuurd om uit te testen. 

Drs. Leenarts Herstellende Bodycrème met 5% Ureum

Drs Leenarts introduceert een nieuw ingrediënt in haar producten: ureum. Binnen de dermatologie is ureum een bekend, zeer goed werkend ingrediënt bij een droge huid. Het verbaasde haar dat deze krachtige stof zo weinig voor komt in huidverzorgingsproducten bij de drogist, daarom ontwikkelde ze die zelf. De Herstellende Bodycrème en de Droge Handen Crème bevatten beide maar liefst 5% ureum.

De ingrediëntenlijst ziet er goed uit. Urea staat hoog op de lijst, net als glycerine en sheabutter. Hier zouden mijn droge onderbenen wel blij van moeten worden. Daarnaast is dit product net als de andere producten van Drs.Leenarts vrij van parfum en parabenen, twee ingredienten waar mensen vaak allergisch op reageren.

Mijn ervaring met de Herstellende Bodycrème

Dit is een vrij vloeibare crème die tot mijn verbazing snel intrekt na het douchen. Bij andere crèmes voor de droge huid moet ik vaak heel lang wachten totdat deze is ingetrokken, en daardoor gun ik mezelf vaak niet de tijd om me in te smeren. Met deze crème is dat verleden tijd. De crème irriteert niet en houdt mijn huid zacht en soepel. Mijn huid voelt niet trekkerig aan gedurende de dag, wat ik vaak met andere crèmes wel heb. No-nonsense, het doet echt wat het belooft. Ik vind het een fijn product!

De herstellende bodycrème kost €14,95 voor een tube van 150 ml.

Drs. Leenarts Droge Handen crème

Als er één product is waar ik de afgelopen tijd veel geld aan uit heb gegeven, dan is het aan handcrème. De huid van mijn handen is het hele jaar door droog en in de herfst en winter wordt dat nog een tandje erger. Van veel handcrèmes krijg ik jeuk en uitslag; waarschijnlijk door de geurstoffen die hierin verwerkt zijn. Dat maakt het geheel niet bepaald mooier. De handcrème van Drs. Leenarts klinkt dus veelbelovend!

Ook in dit product zitten veel verzorgende ingrediënten die hoog op de lijst staan: glycerine, urea, sheabutter. Ook zit er niacamide in, een ingrediënt dat vochtverzorgend werkt en je huid gladder maakt. Parfum, parabenen en wolvet staan niet op de lijst.

Mijn ervaring met de Droge Handencrème van Drs. Leenarts 

Wat een fijne handcrème is dit! Waar ik bij andere handcrème de hele dag door bij moet smeren omdat ze niet verzorgend genoeg zijn, hoefde ik dat bij deze handcrème helemaal niet te doen! Ik gebruik deze handcrème ‘s ochtends en ‘s avonds voor het slapen gaan en dat is voldoende. De crème voelt na het aanbrengen wat plakkerig aan, maar trekt snel in. Het is zeker niet zo dat je een half uur met je handen in de lucht moet zitten wachten tot de boel is ingetrokken.

Ik smeer pas een week met deze handcrème en ik verbaas me over hoe snel deze mijn huid heeft hersteld: geen schilferende plekken meer, zelfs mijn nagelriemen zijn weer mooi. Mijn handen mogen weer gezien worden! Nu zitten we wel tijdelijk in een Indian Summer, wat waarschijnlijk ook wel helpt, maar ik vind het echt een opvallend verschil en zal deze handcrème zeker vervangen als hij op is. Verder vind ik ‘m zuinig in gebruik.

De droge handencrème kost €7,95 voor een tube van 50 ml.

Deze twee producten zijn onderdeel van een nieuw assortiment huidverzorging van Drs. Leenarts voor volwassenen. In deze lijn vindt je onder andere een lippenbalsem met SPF25, de Droge Huid Zalf voor droge en ruwe plekjes en de Barrière Crème voor de geïrriteerde huid.

De producten van Drs. Leenarts zijn verkrijgbaar bij de Etos en via hun eigen site.

Deze producten heb ik gekregen. Voor meer informatie: lees mijn disclaimer.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) droomde als kind al dat ze schrijfster zou worden, dus is nu eindelijk Haar Boek aan het schrijven. Ze is verder gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.