Review: Drs. Leenarts Suncare SPF 30

Nu de lente dan eindelijk haar intrede heeft gedaan wordt het weer tijd voor het gebruiken van zonnebrandcrème. Ik gebruik al jaren zonnebrandcrème bij mijn gezichtsverzorgingsroutine en ook voor Elise is het belangrijk dat ze bij het eerste zonnestraaltje een hoge factor draagt.

Elise is net als ik erg gevoelig voor pigmentvlekken in haar gezicht en daarnaast wordt er steeds meer bekend over het belang van goed en regelmatig smeren van zonnebrandcrème op jonge leeftijd. Ik kocht de Suncare SPF 30 van drs. Leenarts en vertel vandaag over mijn bevindingen.

De producten van Drs. Leenarts kende ik al van verschillende artikelen op andere blogs. Zelf gebruik ik vol overtuiging hun lippenbalsem. Het is de enige lippenbalsem die bij mij niet verslavend lijkt te werken en ook voor Elise’s droge lippen gebruik ik het met veel plezier. Mijn nieuwsgierigheid naar de zonnebrandcrème was dus snel gewekt.

De ingrediëntenlijst

 

Voor de mensen die houden van natuurlijke huidverzorging: ik kan jullie alvast melden dat de lijn van drs. Leenarts dat niet is. Zij gaat uit van de werkzame ingrediënten die zij kent vanuit haar beroep, en dat zijn niet per se de natuurlijke. In deze zonnebrandcrème zitten bijvoorbeeld dus gewoon siliconen. Wat mij aanspoorde om deze zonnebrandcrème te kopen was het feit dat dit product geschikt is voor de gevoelige en allergisch aangelegde huid en daarnaast geen nanodeeltjes bevat.

‘Nanodeeltjes?’ zie ik jullie al denken. Een tijdje geleden was het ingrediënt titanium dioxide in zonnebrandcrème onderwerp van discussie. Door dit ingrediënt sloeg mening huidje na het aanbrengen van zonnebrandcrème met hoge factor wit uit. Door deze werkzame stof als het ware in microscopisch kleine deeltjes te knippen werd de zonnebrandcrème transparanter, maar bestond er een kans dat de nanodeeltjes door je lichaam werden opgenomen, met schadelijke effecten tot gevolg. Gelukkig wordt dit gegeven tegenwoordig door veel merken serieus genomen.

Daarnaast bevat deze zonnebrandcrème geen parabenen en parfum, wat voor mij persoonlijk vaak de grootste kans op allergie veroorzaakt. Ik ben gek op lekker ruikende producten, maar vaak krijg ik na verloop van tijd een huidreactie. Daarom vind ik het voor Elise met haar tere kinderhuid fijn om producten te gebruiken waar zo min mogelijk parfum in zit. De drs. Leenarts Suncare SPF 30 is zelfs de eerste zonnebrandcrème met het Huid Allergie Keurmerk, een initiatief van het huidfonds. Dit betekent dat de kans op een allergische reactie door een van de gebruikte ingrediënten zeer klein is.

Drs. Leenarts Suncare SPF 30 bevat organische filters en trekt in de bovenste laag van je huid waar het UVA en UVB licht geabsorbeerd wordt. Bij organische filters zijn de moleculen dusdanig groot dat ze niet verder je lichaam in kunnen komen. Deze zonnebrandcrème bevat géén Oxybenzone, een ingrediënt wat onder vuur licht omdat het mogelijk hormoonverstorend zou kunnen werken.

Drs. Leenarts heeft bewust voor factor SPF 30 gekozen, omdat het verschil met factor SPF 50 in bescherming maar 1% is.

De volledige ingrediëntenlijst zien jullie op onderstaande foto.

Mijn ervaring

 

Ik smeer Elise nu al een tijdje in met de zonnebrandcrème. Wat meteen opviel was de consistentie van het product: niet te dik, zoals je zou verwachten van een zonnebrandcrème met hoge factor, maar ook niet te waterig. Het product bevat inderdaad geen parfum, wat erg prettig is, en het trekt goed in haar huid zonder een witte waas achter te laten. Je hebt er niet zo veel van nodig – al moet je van zonnebrandcrème wel genoeg gebruiken om het werkzaam te laten zijn natuurlijk – en het is dus vrij zuinig in gebruik. De tube waarin het zit is makkelijk mee te nemen, al moet je wel opletten dat je de dop goed dicht klikt.

Ik heb nog geen allergische reactie bij haar waargenomen – iets dat bij andere zonnebrandcrème’s helaas wel het geval was- en ook ik zelf reageer goed op deze crème. Het is dat ik voor mezelf al een ander product had gekocht, anders was ik zeker overgestapt op deze.

Ik kocht de tube van 30 ml voor €5,25 maar voor grootgebruikers is het wellicht een aanrader om de tube van 150 ml voor €14,95 aan te schaffen.

De huidverzorging van Drs Leenarts is o.a. te koop bij de Etos en via hun eigen website.

1 Comment

  1. Dat klinkt goed. Fijne en oprechte review Romy. Soms heb ik het gevoel dat je gek wordt gemaakt qua wat er allemaal ‘mis’ is of kan zijn met bepaalde zonnebrandmerken. Ik weet nog wel dat ik een aantal jaar terug nog net niet in tranen bij de drogist stond en dat het hele nuchtere meisje tegen mij zei: “Maar mevrouw, als dit echt een slecht merk zou zijn, dan zou het allang zijn teruggehaald. We hebben het over een groot, bekend Duits merk”. Ik denk dan meteen aan de Deutsche gründlichkeit. Natuurlijk valt voor natuurlijk veel te zeggen, maar ook daar las ik dan weer dingen over. Wat jij vertelt over die nano-deeltjes vind ik heel interessant.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.