Review: Tastea 30 dagen Detox Thee

Eigenlijk ben ik van nature een echte theeleut. De noodzaak tot het drinken van koffie kwam pas na de geboorte van mijn dochter, al had ik tijdens mijn zwangerschap van haar ook vaak een enorme behoefte aan cappuccino. Voor dit jaar nam ik me voor om te minderen met koffie drinken en mijn inner theeleut wat meer te omarmen.Het pakketje van Tastea met daarin hun Detox thee kwam dan ook precies op het juiste moment!

Ik koos voor de Detox Thee, omdat ik net als het grootste deel van Nederland wat gezonder wil leven in 2017. Deze thee bestaat uit 2 theesoorten, de Detox Morning en de Detox Evening Thee. Het wordt geleverd in mooie zwarte bewaarblikken, samen met de Tastea drinkbeker waarin je de thee makkelijk kan bereiden en vervoeren.

De ingrediënten van beide theesoorten zagen er in ieder geval al goed en veelbelovend uit:

Detox Morning

 

Groene thee, China gunpowder, goene thee matcha, citroenmelisse, mate green, natuurlijke smaak versterkers (citroen-abrikoos smaak), witte thee (Mao Feng), citroenschil, Mallow, Chinese zwarte thee (Pi Lo Chun Longkou), Paardenstaart,Taraxacum, Spirulina, Guarana.

Detox Evening

 

Appel, Verbena, Balm, natuurlijke smaak versterkers (sinaasappel-mandarijn smaak), sinaasappelschil, Hopbladeren, Tulsi, Calendula, Vrouwenmantel kruid, Valeriaan, bonenkruid.

 

Wat me meteen opviel was de goede kwaliteit van de thee. De meeste losse thee die ik koop lijkt voornamelijk uit een soort poeder te bestaan, terwijl de thee van Tastea echte theebladeren zijn die ook opzwellen zodra je er kokend water bijdoet. Dit kan de prijs van de thee -die ik persoonlijk best aan de hoge kant vind- verklaren. Als tweede viel me de geur op: heerlijk! Beide theesoorten ruiken citrus-achtig en ik kan jullie alvast vertellen dat dit ook naar voren komt in de smaak. Het is een fris-smakende groene theesoort die niet wrang wordt als je ‘m iets langer laat trekken. De eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik mijn thee wel snel opdrink: ik weet niet hoe het smaakt als je het langer dan 10 minuten laat trekken. Wat me ook opviel was dat je best lang doet met de thee. De foto’s maakte ik na een maand theedrinken, en toen zaten de bussen dus nog halfvol.

Wat vond ik er van?

 

Op de site van Tastea stond de volgende omschrijving vermeld met betrekking tot de werking van de thee:

Waarbij kan het product ondersteunen?

♥ Boosten van je immuunsysteem

♥ Verbeteren van de huid

♥ Afdrijven van vocht

♥ Verminderen van opgeblazen gevoel

♥ Afdrijven van vrije radicalen en giftige stoffen waardoor gewichtsverlies kan ontstaan

♥ Ondersteuning bij stress en vermoeidheid

♥ Verhogen van je weerstand

♥ Ondersteuning bij je stofwisseling

♥ Ondersteuning voor een goede nachtrust

♥ Onderdrukken van honger gevoel

Klinkt allemaal heel goed, maar wat ervoer ik tijdens het drinken van deze thee?

 

 

Om mee te beginnen vind ik de thee ontzettend lekker. Ik vind het geen straf om hier twee keer per dag een grote beker van te drinken. Bovendien vind ik de beker die Tastea erbij levert ontzettend handig. Het filtertje bovenin houdt de theebladeren mooi tegen en ik had dan ook geen last van theegruis als ik de thee dronk. Daarna viel me meteen op dat ik meer moest plassen. Ik legde de link nog niet eens meteen bij de thee, totdat ik las over het vochtafdrijvende aspect. Verder viel het me op dat gedurende de maand dat ik de thee testte, mijn huid er mooier uitzag. Ik heb snel last van irritaties en ontstekingen, maar mijn huid zag ondanks de kou en centrale verwarming goed uit. En tot slot had ik het idee dat ik iets fitter en alerter de ochtend door kwam. Altijd fijn in de ochtendspits!

Of ik er een betere stofwisseling van heb gekregen? Dat merkte ik eerlijk gezegd niet zo. Mijn man merkte wel uit het niets op dat ik leek te zijn afgevallen en dat had ik zelf ook wel gemerkt. Dat kan echter ook te maken hebben dat we sinds een maand meer zijn gaan bewegen na het werk dus deze bijkomstigheid kan ik niet alleen aan de Tastea toeschrijven. Ook van het verhogen van mijn weerstand en het beter kunnen slapen merkte ik nagenoeg niets.

De pluspunten

+ Lekkere thee, zuinig in gebruik

+ Makkelijk te maken en te vervoeren

+ Vochtafdrijvend

+ Mooiere huid

+ Fitter

De minpunten

– de prijs is wat hoger dan dat ik gewend ben

De Tastea 30 dagen Detox Thee kost €39,95 en de speciale beker €19,95. Beide zijn verkrijgbaar via hun site.

Kende jij dit merk al?

Dit artikel is tot stand gekomen door middel van een samenwerking en deze producten heb ik gekregen. Lees meer info in mijn disclaimer.

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy (1980) schrijft alles op in 1 van haar 1000 notitieboekjes in de hoop zo ooit een boek te creëren. Ze is gek op series kijken, boeken lezen, hard meezingen met de radio (wel als ze alleen is) en lekker eten. Verder is ze gelukkig getrouwd en heeft ze een dochter van 4 jaar, haar inspiratiebron voor deze blog.

4 Comments

  1. Pingback: Personal update #14: dit was maart 2017 - Dochterlief.nl

  2. Pingback: Personal update: dit was januari 2017 - Dochterlief.nl

  3. Merkte zelf ook dat ik meer moest plassen haha. Ben er door afgevallen :-)! Ben nu al bezig aan mijn 2e 30 dagen kuur. Want slaap er ook echt veel beter door. Leuk artikel!

  4. Interessant, ik had Tastea wel bij iemand anders gezien en het leek me in elk geval handig dat je zo’n speciale beker kreeg. Dat het je helpt bij afvallen en lekkerder in je vel zitten, is helemaal mooi meegenomen. Lijkt me wel wat, al is de thee idd prijzig.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.