Review: Wassen en Poetsen Wastafel van Fisher Price

Je tanden poetsen, je haren netjes kammen en je gezicht en handjes wassen: Elise heeft er niet altijd zin in. Ze heeft nou eenmaal een druk leven waarin ze als peuterpuber graag zelf de dienst uitmaakt. Daar hebben we spelenderwijs verandering in kunnen brengen met de Fisher Price Wassen en Poetsen Wastafel.

Haar eigen wastafel 

 

Deze leuke wastafel is qua omvang precies berekend op peuters en kleuters. Hij lijkt net echt: er zit een dubbele kraan in die het geluid maakt van stromend water, een grote groene tandenborstel om de tanden mee te poetsen, een grote tube tandpasta, een zeeppompje, een handdoekje en natuurlijk een kam om de haren netjes te kammen.

Elise was er meteen weg van en de wastafel werd gelijk gebruikt om alle poppen en knuffels in te ‘wassen’. Ook zelf neemt ze er graag plaats voor om haar ‘kup op te doen’ (ze kreeg van mij een poederkwast, een Labello en een houten oogschaduwsetje en sindsdien is mijn 3-jarige serieus bezig met zich opmaken…) haarbandjes in haar haren te doen of gewoon breeduit naar zichzelf te lachen en haar tong uit te steken.

Puppy leert je wassen en poetsen

 

Een oude bekende is Puppy die alle instructies al zingend en rijmend doorgeeft. Elise maakte ooit kennis met hem als puppy in een speelgoedauto en sindsdien beschouwt ze hem als serieuze leermeester/ vriend. Afhankelijk van de optie die ze op de wastafel selecteert worden er liedjes gezongen over het belang van tanden poetsen en haren kammen, leert ze spelenderwijs welke functies de wastafel heeft en wat ze er allemaal op kan vinden of leert ze te tellen en het ABC op te noemen

Ook dit is educatief verantwoord

 

Was ik vroeger voordat ik een kind had gekregen er heilig van overtuigd dat ik mijn kind alleen maar met educatief verantwoord houten speelgoed zou laten spelen, inmiddels ben ik wel een beetje om. Het speelgoed van Fisher Price ken ik nog van vroeger en het is simpelweg niet kapot te krijgen, zit kwalitatief goed in elkaar, is wel degelijk educatief – ik durf zelfs te beweren dat Elise het ABC geleerd heeft door het Puppy 300 keer te laten zingen. Het meezingen maakt dat ook heel erg makkelijk, en voor haar gewoon heel erg leuk. Dat ik zelf de liedjes inmiddels achterstevoren mee kan dreunen neem ik dan maar op de koop toe. 😉

Ik ben zelf met name weg van de details. Het groene handdoekje, het zeeppompje en de levensechte geluiden die er uit de kraan komen als je ‘m opendraait: geweldig. Ze kan zo alsnog helemaal opgaan in haar fantasie terwijl ze de dagelijkse rituelen nadoet. Het werkt misschien niet voor elk kind maar wel voor haar, want ze zit nu in een fase dat ze alles zelf wil (na)doen en gek is op het herhalen van de dagelijkse rituelen.

Heeft dit geholpen met de strubbelingen rondom het tanden poetsen? Misschien is het toeval, maar sinds ze de wastafel heeft poetst ze haar tanden netjes en ook langer dan normaal. Handen wassen moet opeens overal en ook de zeep mag niet worden overgeslagen. En ze vindt het helemaal leuk om in de spiegel van de wastafel te kijken als ik haar haren doe. Kortom: wat mij betreft is de Wassen en Poetsen Wastafel een aanrader en een leuke toevoeging aan haar collectie.

De Fisher Price Wassen en Poetsen Wastafel koop je nu extra voordelig bij Bol.com!

Koop bij bol.com

Dit product heb ik ter review opgestuurd gekregen. Dit artikel bevat tevens een affiliate link. Lees voor meer informatie mijn disclaimer.

3 Comments

  1. Ik vind het een leuk ding om te zien. Fisher Price is inderdaad nogal… kleurrijk speelgoed zullen we maar zeggen. Maar het is altijd educatief verantwoord en bovendien sterk. Ik houd er ook van.

  2. Wat een leuk ding!!! En ook ik ben om als het gaat om educatief speelgoed!! Van Fisher Price speelgoed leren ze gewoon andere dingen dan van houten blokken. En ze moeten het toch zo veel mogelijk meekrijgen. Dus helemaal gelijk!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.