Schaapjes tellen bij Schaapskooi Mergelland

Een paar weken geleden waren mijn man, dochter en ik voor een lang weekend in Zuid-Limburg. We genoten van het landschap, hingen de Bourgondiër uit en we maakten een leuk uitje: naar Schaapskooi Mergelland in Epen.

In de chill-modus

Wat is dat toch met het leven in Limburg dat je meteen het idee hebt dat je heel ver op vakantie bent? Is dit het mooie glooiende landschap? De levenshouding van de Limburgers? Hoe het ook zij: wij waren er slechts 3 dagen maar kwamen volledig tot rust.

Bregje tipte ons om eens een kijkje te nemen bij een schaapskooi in de buurt. Daar waren net wat lammetjes geboren en als er iets is wat de interesse van onze peuter kan wekken dan is het alles wat dier en baby is. Perfecte combi dus! We namen de toeristische route vanuit Valkenburg en vergaapten ons aan het landschap. Zelf zijn we ook best verwend met mooie flora en fauna in onze regio, maar zulke mooie routes rijd je meestal alleen in het buitenland!

Schaapjes zo ver je kon zien

Het was even zoeken naar de ingang, maar na een tijdje werd duidelijk dat we via de winkel naar binnen moesten. Daar waren allerlei leuke producten te koop: van knuffelschapen, waar dochterlief er uiteraard eentje van mee naar huis wilde nemen, tot aan jassen en truien met schaapswol erin verwerkt. Na het betalen van entree aan de kassa – dit laatste was ons niet meteen duidelijk en kan wat beter aangegeven worden – konden we doorlopen.

Toen zagen we meteen het restaurantgedeelte waar we later nog genoten hebben van een kopje thee met een overheerlijk stukje vlaai. En met overheerlijk bedoel ik dat het de lekkerste vlaai was die ooit gegeten heb.

Vervolgens liepen we naar de schaapskooi. Ik heb zelden zoveel schapen bij elkaar gezien. Veel van hen hadden net lammetjes gekregen en ons kind was er niet weg te slaan. Zo schattig!

Bij de schaapskooi vindt je verder nog een klein speelgedeelte met wat speeltoestellen, schommels en een glijbaan. Simpel, maar prima vermaak voor (kleine) kinderen. Wij hebben er al met al zo’n 2 uur doorgebracht.

Ik heb begrepen dat de camping die bij deze schaapskooi zit in de lente- en zomermaanden een begrip is voor de locals. Dat kan ik me ook echt voorstellen. Het is een prachtige plek om een paar dagen te verblijven.

De lammetjesdagen zijn nu als het goed is voorbij, maar dat neemt niet weg dat je nog steeds schaapjes kan tellen bij deze mooi gelegen schaapskooi. Ben je deze Paasdagen toevallig met je kinderen in de buurt? Dan kan ik dit uitje zeker aanraden!

Schaapskooi Mergelland/ Julianastraat 41b/  Epen, Zuid-Limburg / Entree rond de €4,50 p.p.

Headerphoto by Sam Carter on Unsplash

Filed under Dochterlief ervaart
Author

Romy verwondert zich over het leven en houdt van schrijven, lekker eten, lezen en mooie plekken.

1 Comment

Comments are closed.