Ik snap geen bal van K3

Daar kwam ze weer aan hoor, die moeder van mij. Druk dansend en zingend over regenbogen. Vervolgens liet ze me voor de 100ste keer een filmpje zien van K3 op haar telefoon. ‘Vind je dat niet leuk, schat?’ kwetterde ze enthousiast. ‘K3! Dat vinden alle meisjes toch leuk?!’ Maar ze heeft het opgegeven. Sterker nog, ze is er blij mee.

K3 is stom

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: ik vind K3 stom. Soms moet ik erop dansen van mijn dansjuf, maar dan heb ik echt zin om op de grond te gaan liggen. Het is toch gewoon niet leuk? Het zijn mama’s die kinderliedjes zingen!  Ik hou van Nijntje, van Maja de Bij en van de liedjes uit Belle en het Beest. Maar K3? Ik weet het niet hoor. Ik vind het niks aan.

Nou hoorde ik mijn moeder laatst tegen mijn vader zeggen dat ze daar eigenlijk wel blij mee was, want sommige teksten van K3 waren wel heel bijzonder en belachelijk. Zij ging vervolgens spellen omdat ik niet mocht horen waar het over ging. Iets dat grote mensen met elkaar doen of zo, iets dubbels? Iets met zin. Geen idee, want ze spelde het dus. Ik moet echt snel leren lezen!

Ik heb een aparte muzieksmaak

Mijn vader vindt K3 ook niet leuk en hij wil er al helemaal niet met mij naar toe. Nooit, om precies te zijn. ‘Ik ben toch niet gek?’ zegt hij als mama het voorstelt. Goed zo, papa! Ik ook niet! Mama is gewoon een beetje gek!

Wie ik dan wel leuk vindt? Weinig liedjes eigenlijk. Ik ben kieskeurig. Toen ik in mama’s buik zat, danste ik mee op ‘Royals’ van Lorde. Ik brak de tent echt af, zei mama. Eerst dacht ze dat ik het niet mooi vond maar al snel bleek ik echt ritmegevoel te hebben en swingde ik mee. Toen ik nog een dreumes was hield ik van Slam FM, tot groot verdriet van mijn moeder.

Nu ik bijna 4 ben hou ik ook heel erg van stilviel laik jor men. Kennen jullie die? Stilviel laik jor men. Stil viel laik jor mehehen. Die is vet. Papa en mama zijn naar zijn concert geweest en sindsdien heeft papa die muziek in zijn auto. Laatst zong ik dat heel mooi mee, al zeg ik dat zelf. Mama moest er bijna om huilen, maar die huilt echt om alles hoor.

Verder hou ik eigenlijk van alle muziek die papa en mama draaien, maar ook van In de Maneschijn en Zo Gaat de Molen. En dat dansje van Nijntje dus. Daar moest ik op afdansen en ik kreeg een 8,5! Ik was echt trots, helemaal toen ik mijn diploma kreeg.

Maar K3? Liever nie.

Welke liedjes vinden jullie kinderen leuk? Moest ik vragen voor mama.

4 Comments

  1. Wat leuk hoe jij je dochter zo aan het woord laat. Super om te lezen. off the record: ik vind K3 ook stom hoor, haha.

    • Alsof ze het erom doet heeft ze nu wel K3 ontdekt via het kinderdagverblijf. 1 liedje of zo. De rest van het repertoire wordt vakkundig door ons genegeerd.

  2. Haha. Anna vindt vooral liedjes leuk om op te dansen en dat kan op K3! 😉 Maar we dansen soms ook ‘volwassen’ (overgedramatiseerd) op Emelie Sandé. Verder houdt Anna ook niet zo van muziek en haar beide ouders wel, dus denk dat jullie gewoon nog te jong zijn 😉

  3. Hahaha leuk dit!
    Hier ook geen K3 fans… achterlijk!
    Hier luisteren ze mee met de muziek waar papa en mama naar luisteren (kan van alles zijn.

Comments are closed.